IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Kao odgovorna članica, CRNA GORA podržala suspendovanje RUSIJE iz Savjeta za ljudska prava UN…

Kako je istakao, agresija Ruske Federacije na Ukrajinu je najbrutalniji vid kršenja ljudskih prava i fundamentalnih principa međunarodnog prava ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je da država koja vrši agresiju protiv druge suverene zemlje, nediskriminatorno targetira civile i uništava njenu civilnu infrastrukturu nije pozvana da bude članica najvišeg radnog tijela UN za zaštitu i unapređenje ljudskih prava.

Crna Gora glasala je danas za suspenziju Rusije iz Savjeta za ljudska prava UN- a…

Kao članica Savjeta za ljudska prava Crna Gora je, ističe Đukanović, obavezna da djeluje u pravcu jačanja unapređenja i zaštite ljudskih prava i na nacionalnom i na globalnom planu, i da pruža djelotvoran i efikasan odgovor naročito na najozbiljnija kršenja ljudskih prava.

“Agresija Ruske Federacije na Ukrajinu je najbrutalniji vid kršenja ljudskih prava i fundamentalnih principa međunarodnog prava ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava. Kao odgovorna članica UN i Savjeta za ljudska prava i članica Savjeta Evrope, Crna Gora nikada nije i neće biti slijepa na gaženje principa ljudskih prava, a posebno na ugrožavanje prava na život”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Čitaj još:   MALTRETIRAO, TUKAO JE, I OŠIŠAO DO GLAVE: Monika, ima modrice i podlive po cijelom tijelu... (foto)

Zato je, kako dodaje, danas Crna Gora podržala rezoluciju Generalne skupštine UN kojom su suspendovana prava Ruske Federacije kao članice Savjeta za ljudska prava.

“Država koja vrši agresiju protiv druge suverene zemlje, nediskriminatorno targetira civile i uništava njenu civilnu infrastrukturu nije pozvana da bude članica najvišeg radnog tijela UN za zaštitu i unapređenje ljudskih prava”, poručio je Đukanović.

izvor:

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more