IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OFICIRI POLICIJE NARKOMANI?! Brane Malešića, a ministar ćuti, ni da bekne! (foto, video)

Skandalozni režimski medij “Srpski telegraf” i na svom portalu Republika piše da je jedan od razloga hapšenja načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića “njegovo saznanje o visokom policijskom funkcioneru koji uzima kokain”!

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak,. 08. 2022… 00: 38… OFICIRI POLICIJE NARKOMANI?! Brane Malešića, a ministar ćuti, ni da bekne! (foto, video)

 Ko se danas probudio u Srbiji i uzeo pojedine novine u ruke, pomislio bi da živimo scenario iz krimi serije “Narkos”, u kojoj mafija vodi državu, a policija je njena služba s najgorim porocima.

U postizbornoj nedelji, u kojoj još nije jasno šta će biti s nama, dobijamo naslovnu stranu režimskog tabloida koja je ozbiljno uznemirila javnost- onu koji su odgovorni za bezbjednost građana su narkomani. A ministar Aleksandar Vulin još ćuti o hapšenju generala Slobodana Malešića.

Kako je Direktno.rs objavio, načelnik novosadske policije je bio na “merama” od 2018, kolege su ga istraživale, ali je uprkos svemu unapređen u generala i bio pomoćnik tadašnjeg direktora policije Vladimira Rebića, da bi sada završio s lisicama na rukama.

Ne piše “Srpski telegraf” o svemu za šta se sumnjiči ovaj Malešić, ali je dovoljno da unese nemir i nesigurnost u redove građana. Sama takva mogućnost je dovoljno grozna, a po starom pravilu režima, ostali smo uskraćeni za odgovore na ta i pitanja zašto ćuti ministar Vulin. Minpuki ni da bekne, a ni MUP da konkretno kaže o ovako velikom slučaju.Slobodan Malešić Foto: PrintscreenSlobodan Malešić Foto: Printscreen

Ali kako se Minpuki bavi bave svime, osim svojim poslom, to i ne iznenađuje. Međutim, navedeno ukazuje na moguću politizaciju, prije svega rukovodilaca Sektora unutrašnje kontrole (SUK), koji su u obavezi da provere ove navode i javnost obaveste o rezultatima, jer se radi o eventualnoj krivičnoj ili disciplinskoj odgovornosti neimenovanog policijskog funkcionera. Da li će se to dogoditi, ni na to MUP nije odgovorio.

Čitaj još:   BEOGRAD: "Vučiću, pederu" orilo se Arenom iz grla navijača Partizana... (foto, video)

Ukoliko je uhapšeni general Malešić sačinio službena dokumenta o saznanjima u skladu sa propisima, a MUP nije postupio po njima, to ukazuje na izvršenje težih krivičnih dijela od trgovine uticajem od strane rukovodilaca policije. A ukoliko on to nije uradio, MUP bez obzira na to, po zakonu bi morao da izvrši provere.

A ako je Malešić imao sva ta navodna saznanja, a nije ništa učinio, i to bi moralo da mu se stavi na teret, pored već sumnje u zloupotrebu službenog položaja, zbog koje će biti u pritvoru 30 dana. Vulin, Malešić i Bogdan Pušić FOTO: MUPVulin, Malešić i Bogdan Pušić FOTO: MUP

Malešić nije jedini sumnjiv

Malešić nije jedini visoki funkcioner koji je “rađen”, mediji su pisali i da je protiv zamenika načelnika UKP- a Ninoslava Cmolića vođena operativna obrada pod kodnim imenom “Roma”. A kako se obrade vode zbog postojanja sumnje na izvršenje težih krivičnih dijela, rezultati istrage su za javnost tajni.

Ne zaboravimo ni Tomicu Radovanovića, načelnika Sektora za specijalne istražne metode UKP- a, koji je bio suspendovan 2006. zbog incidenata navijača i pada tribine u hali “Pionir” košarkaške utakmice Crvene zvezda- Partizan.

Za Radovanovića je Milan Dumanović, policajac iz afere “Potočari” tvrdio da je blizak saradnik Dijane Hrkalović, koji je njega i Mladena Trbovića nezakonito uputio na zadatak u BiH. A kada su oni podnijeli prijave, vlast je njima sudila zbog odavanja službene tajne, da bi nakon golgote i profesionalne degradacije na kraju maratonskog sudskog procesa bili oslobođeni.

Čitaj još:   HOROR, Najmanje 70 poginulih u požaru u putničkom vozu... (foto)

Sve navedeno ukazuje nam na tešku politizaciju, zloupotrebe i neprofesionalizam u MUP, koji umesto servisa građana predstavlja servis vladajuće stranke. 

izvor Direktno. rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more