IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI UBISTVA RUKOMETAŠA DENISA TOTA: Dok je ležao na trotoaru ženska osoba ga udarala nogama u glavu… (foto, video)

Policijska istraga i dalje traje, dvije osobe su uhapšene, a još jedna osoba je u bijegu. Prema nekim informacijama svi oni su bili u društvu s Totom u disko klubu.

Policija je pregledala kamere koje su postavljene u blizini diskoteke uz pomoć kojih je tačno utvrđeno što se dogodilo s Denisom Totom koji je preminuo u petak poslijepodne na klinici za reanimaciju, anesteziju i intenzivno liječenje, prenosi tportal pisanje makedonskih medija.

Prema makedonskim medijima na snimci se navodno vide dvije osobe, dečko i djevojka, koji su vjerovatno bili u disko klubu, kako ulaze u taksi. Rukometaš im je nešto rekao kroz prozor automobila da bi oni izašli iz vozila te su nekoliko puta rukama u glavu udarili nesretnog rukometaša koji nije pružao otpor. Nakon što je Tot pao na pločnik, djevojka ga je još par puta udarila nogom u glavu, a zatim su oboje napustili mjesto događaja.

Čitaj još:   SLUČAJNI SUSRET Medvjeda na Igmanu: Koji poznati bh sportista ga se nije prepao...

Hitnu pomoć pozvala je jedna druga ženska osoba koja je vidjela Totovo tijelo na pločniku. Kada je dovezen u bolnicu, srce hrvatskog rukometaša nije kucalo. Liječnici su ga jednom uspjeli reanimirati, ali uzalud, Tot nije preživio.

Policijska istraga i dalje traje, dvije osobe su uhapšene, a još jedna osoba je u bijegu. Prema nekim informacijama svi oni su bili u društvu s Totom u disko klubu.

Njegovo tijelo dano je na obdukciju u Institutu za sudsku medicinu kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Obdukcija bi trebala biti obavljena danas, no rezultati će biti predani Tužiteljstvu i neće biti objavljeni u javnosti.

izvor: SB