IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: CRNA GORA usvojila paket restriktivnih mjera prema Rusiji… (foto, video)

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke pozdravila je odluku crnogorske Vlade da uvede restriktivne mjere prema Rusiji…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, subota 09. 04. 2022… 00: 38… DRITAN Abazović: Vlada usvojila paket restriktivnih mjera prema Rusiji… (foto, video)

Vlada je na današnjoj sjednici, nakon dva prethodno neuspjela pokušaja, usvojila paket restriktivnih mjera prema Rusiji. Ovu informaciju objavio je na Twitteru potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Jako je važno da smo danas donijeli odluku o sankcijama Rusiji. Napravili smo malu štetu međunarodnom ugledu jer nismo bili efikasni. Ovom odlukom mislim da smo dali dodatni bust”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara.

Onda je saopštio da se sankcije odnose na pojedince i brojne građane Rusije.

“To su nosioci političkih funkcija, ima ljudi iz sfere biznisa, odnosi se i na institucije i medije Rusije”, kazao je Abazović.

Atmosfera u Vladi je, ističe, bila korektna, ali nije htio da komentariše kako je ko glasao.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke pozdravila je odluku crnogorske Vlade da uvede restriktivne mjere prema Rusiji.

Čitaj još:   KREĆE NA PUT: Lider “Crno na bijelo” Dritan Abazović, dajem riječ, neću podleći pritisku, radujem se odlasku u Beograd... (foto)

“Bravo! Važno je vidjeti da se partnerska Crna Gora pridružila sankcijama EU, koje su osmišljene da potkopaju sposobnost Rusije da finansira svoj nehumani, neopravdani i ničim izazvani rat protiv naroda Ukrajine. Ujedinjeni sa Ukrajinom, mi smo NATO”, poručila je Rajnke na Tviteru.

Vlada je sankcije donijela nakon dva neuspjela pokušaja. Premijer Zdravko Krivokapić je, naime, dva puta odbio da njegova Vlada donese odluku o sankcijama. Odgovornost je pokušao da prebaci na Ministarstvo vanjskih poslova, ali je šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović tada odbio takvu mogućnost nakon čega je odlazeći premijer prekinuo sjednicu, odbijajući da se ministri izjasne o tom pitanju.

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, prethodno je 15. marta jednoglasno usvojila paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije.

Čitaj još:   ESAD Rastoder: Crnogorska policija odradila dobar posao statista i podrške nacistima iz Nikšića... (foto, video)

Sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, individualne i ekonomske, odnose se na zamrzavanje imovine, zatvaranje vazdušnog prostora za ruske avione, zabranu ruskih vladinih medija, kao i zamrzavanje imovine 53 pravna i 680 fizičkih lica.

Crna Gora je, podsjećamo, 4. marta zatvorila vazdušni prostor za ruske avione, jer za tu odluku nije bila neophodna verifikacija na Vladi.

Rusija je, inače, 7. marta dodala Crnu Goru na listu neprijateljskih država zbog pristupanja sankcijama EU. (Slađana Đukanović)

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more