IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradonačelnik Mariupolja: Leševi su ‘tepisi po ulicama našeg grada’, broj mrtvih veći od 20.000…

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko je izjavio za Asošijeted pres da je više od 10.000 civila poginulo od ruske invazije u februaru, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Bojčenko je rekao u ponedjeljak telefonom AP- u da su leševi “tepisi po ulicama našeg grada” i da bi broj mrtvih mogao biti veći od 20.000. Takođe je rekao da su ruske snage dovezle mobilne krematorijume u grad da zbrinu tijela i optužio ruske snage da odbijaju da propuste humanitarne konvoje u grad u pokušaju da prikriju pokolj.

Gradonačelnik je ranije tvrdio da je poginulo 5.000 ljudi. On je objasnio da su ti podaci bili 21. marta, ali da je “na ulicama ležalo više hiljada ljudi, jednostavno je bilo nemoguće da ih prikupimo”.

Oko 120.000 civila ostaje u Mariupolju kojima su prijeko potrebni hrana, voda, toplina i komunikacije, rekao je gradonačelnik.

Čitaj još:   GORI NEBO, IZNAD DAMSKA: IZRAEL ZASUO RAKETAMA, PVO ODBIO NAPAD, Rastu tenzije...

Bojčenko je rekao da je oko 150.000 ljudi uspjelo da napusti grad privatnim vozilima za druge djelove Ukrajine i da je najmanje 33.000 odvedeno u Rusiju ili na separatističku teritoriju Ukrajine.

U međuvremenu, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je u Mariupolju vjerovatno ubijeno na desetine hiljada ljudi.

BBC nije potvrdio cifru, ali izvještaji iz regiona i od izbjeglica koje bježe iz grada govore o tijelima koja leže na ulicama i da je većina zgrada oštećena ili uništena.

izvor: standard. me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more