IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MASKIRANI PLJAČKAŠI UPALI U BANKU, UPERILI PUŠKE U POLICAJCE: Pljačka u dijelu Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom… (foto)

„U stanici policije Zubin Potok putem telefonske sekretarice dobija se obavještenje da se u Komercijalnoj banci Z. Potok oglasio alarm“…

ZUBIN POTOK: Kosovo. Crna Hronika, vijesti, utortak, 12. 04. 2022… 08 38… MASKIRANI PLJAČKAŠI UPALI U BANKU, UPERILI PUŠKE U POLICAJCE: Pljačka u dijelu Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom… (foto)

Tri naoružane maskirane osobe opljačkale su danas ekspozituru Komercijalne banke u Zubinom Potoku.

Slučaj se dogodio danas oko 13.50 sati, a policija je informaciju dobila tako što se aktivirao alarm u banci,  prenosi Kossev.

„U stanici policije Zubin Potok putem telefonske sekretarice dobija se obavještenje da se u Komercijalnoj banci Z. Potok oglasio alarm“, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sjever, poručnik Branislav Radović.

Nakon alarmiranja sigurnosnih sistema u ovoj banci, kako je naveo Radović, obaviještene su sve patrole u Z. Potoku i okolici, koje su se odmah uputile ka banci, u kojoj su primijetili tri maskirana naoružana lica.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. avgust 2018. godine

„Bili su i u maskirnim uniformama, ali i naoružani automatskim puškama, koje su uperili prema patroli kada je naišla“, precizira Radović.

Oni potom, svojim vozilom “Volkswagen Passat” tamno plave boje, kosovskih registarskih oznaka, bježe u pravcu magistralnog puta, a potom i u pravcu Kosovske Mitrovice.

Patrole su i dalje na terenu, aktiviran je operativni plan i istaga se nastavlja na regionalnom nivou.

Radović ističe da je iz banke otuđena izvjesna količina novca.

izvor agencije / kosovapress

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more