IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: NA ČAST VAM, SUVERENISTI!

Kad sam prije tri mjeseca u intervjuu za Gradski portal izjavio da nakaradnija od Krivokapićeve Vlade može biti samo ona koju Abazović sastavi, neki su mi građanski nastrojeni intelektualci i suverenisti privatno sugerisali da je to pogrešan stav i da gore opcije od Vlade u kojoj su Vesna Bratić i Vladimir Leposavić – nema. 

Nije međutim bilo tako davno da bi se zaboravilo da ni Vesna Bratić ni Vladimir Leposavić nikad ne bi dobili priliku da budu ministri da nije bilo Dritana Abazovića i njegove pseudograđanske Ure. Jer ni Bratićka ni Leposavić nijesu postali ministri zato što su stručnjaci, već zbog toga što su spremni da jasno sprovode davno zacrtane ciljeve nacionalno i vjerski homogene Velike Srbije. 

Od njih je gori samo Abazović koji- bilo po tuđem nalogu bilo rukovođen mržnjom- te iste ciljeve sprovodi uz kamuflažnu retoriku o suzbijanju kriminala i korupcije. Ono što je u Ukrajini Putinov Medvedčuk, to je u Crnoj Gori Vučićev Abazović. Nažalost, Crna Gora nema svoga Zelenskog među onima kojima je dužnost da brane njene interese.

Da navedeno poređenje ne bi ostalo tek konstatacija koja će žuljati naše suvereniste, evo i kratkoga pojašnjenja. Građanski bunt koji je izazvan šovinizmom Krivokapić- Abazovićeve Vlade, nacionalnom segregacijom, ekonomskim propadanjem zemlje, gaženjem ljudskih prava i sl., bunt koji je osobito narastao nakon brutalnoga gušenja cetinjskih demonstracija, ništa nije tako snažno ugušilo kao promijenjena retorika crnogorskih suverenističkih partija koje su odjednom u veleizdajniku Dritanu Abazoviću i njegovoj marionetskoj partiji viđeli proevropsku snagu koja će izvesti Crnu Goru s civilizacijske stranputice (na koju ju je sopstvenim svjesnim izborom povela). 

Čitaj još:   RUSIJA konačno predala tijelo ALEKSEJA Navaljnog majci: 'Ne znamo hoće li se vlasti umiješati u sprovod'... (foto, video)

Kolaboracija dijela partija manjinskih naroda te način na koji je formirana cetinjska vlast dodatno su ubili nadu da postojeća politička elita može dovesti do ozdravljenja crnogorskog društva.

Dok se mjesecima čeka da novi mandatar formira manjinsku Vladu – od strane DPS-a, SDP-a, SD-a, LP-a prećutno aboliran zbog ključne uloge u formiranju postojeće velikosrpske i proruske Vlade čiji je potpredśednik – Abazović je DF zamijenio SNP- om da umjesto njega saopšte ciljeve te nove “proevropske” i “prozapadne” Vlade Crne Gore, čime pere ruke pred crnogorskom i međunarodnom javnošću kako bi ostao u igri za neke buduće poduhvate. 

A ta nova proevropska Vlada, kako to reče Abazovićev portparol i šef kadrovske službe Vladimir Joković, ići će putem koji su prije dvije i po decenije trasirali Momir i Predrag Bulatović. Crna Gora kao NATO članica, dakle, slijediće politiku koja je za posljedicu imala NATO bombardovanje krnje Jugoslavije, politiku onih što su pozivali NATO da gađa i nas jer nijesmo ni mi gubavi!

Naravno da nema ničega neobičnoga u tome da dokazani izdajnik formira još jednu izdajničku Vladu. Neobično je “samo” to što će tu Vladu formirati uz podršku onih što su ga koliko do juče prozivali za veleizdaju, uz podršku onih što ćute dok im političko krilo Sedmoga bataljona određuje ko od njih može a ko ne može u Vladu – u zavisnosti od toga koliko je u prethodnom periodu doprinio civilizacijskom usponu Crne Gore i njenom prozapadnom putu. 

Abazović danas ima i tužilaštvo i sudstvo i bezbjednosni sektor u svojim rukama. No bez podrške DPS-a, SD-a, SDP-a i LP-a nema većinu za sastav još jedne nakazne Vlade koja će slijediti put što ga je trasirala partija Slobodana Miloševića u Crnoj Gori. 

Čitaj još:   PODGORICA: Crnogorac više ne savjetuje mandatara Zdravka Krivokapića... (foto)

Dobije li podršku za Vladu čiji je put trasirao Momir Bulatović, oni što su obnovili crnogorsku državnost svoju obnoviteljsku ulogu pomračiće kao kolaborantski ministri u izdajničkoj Vladi budućega premijera Dritana Abazovića. Na čast im! Crna Gora čekaće neke bolje i savjesnije političare od ovih.

izvor: analitika.me

autor: Adnan Čirgić

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more