IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović- “Danas se sjećamo svih onih koji su NEVINO STRADALI U UKRAJINI…

Đukanović uputio čestitku povodom jevrejskog vjerskog praznika Pesaha

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jevrejskog vjerskog praznika Pesaha, predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore Nini Ofner Bokan, svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu.

“U danima vašeg velikog praznika, milioni širom svijeta crpe inspiraciju iz primjera Jevreja, koji su sačuvali svoja vjerovanja, svoju kulturu i svoje dostojanstvo tokom brutalnog perioda ropstva i Holokausta. Pesah je još jedna prilika da se svi zahvalimo za blagoslove slobode, i da se prisjetimo žrtve, hrabrosti i odlučnosti naših predaka opstajanju na ovim prostorima u najtežim periodima naše istorije”, poručio je Đukanović u čestitki.

Priča o Pesahu je priča o prevladavanju nevolja i pronalaženju nade.

To je dodaje priča o priznanju da su naša vlastita prava povezana s pravima drugih i da niko od nas nije slobodan dok svi ne budemo slobodni.

Čitaj još:   HRVATSKI PREDSJEDNIK- Zoran Milanović o Kolindinoj izjavi: "Moskva se još trese od tvog trčanja u mokroj majici"... (foto, video)

“Ove godine Pesah ima posebno značenje. Danas se sjećamo onih kojima je još uvijek uskraćena sloboda. Sederovo gorko bilje i slana voda podsjećaju nas na tugu zbog stradanja u Ukrajini i gubitka tolikog broja nevinih života, uz ohrabrenje i uvjerenje, da će ono najbolje u ljudskoj prirodi ipak pobijediti…

Još jednom vam čestitam drevni praznik koji slavi univerzalne civilizacijske vrijednosti, praznik koji njeguje vaš identitet i kulturu koji Crnu Goru čine bogatijom zemljom, spremnom za buduće izazove koji za cilj imaju jačanje harmonije i bogatstva suživota u kom naša djeca odrastaju zaštićena od sjena netolerancije i ugnjetavanja”, zaključio je Milo Đukanović. 

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more