IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK POZIVA NA CIVILIZACIJSKI ISKORAK SRBIJE: “Prestanimo lutati, uvedimo SANKCIJE Rusiji!”

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas sve “proevropske i progresivne političke partije” u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Rusiji.

“Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid”, naveo je Čanak u saopštenju, piše nova s.

Dodao je da su „sve demokratske zemlje Evrope i svijeta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu“ i podsjetio da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvijek nije povukla taj potez.

“Politika ‘dvije stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji”, ocijenio je Čanak.

Čitaj još:   NENAD ČANAK IZ UKRAJINE: "Ukrajinci se bore protiv jezive mašinerije smrti, odmah uvesti sankcije"... (foto)

izvor: danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more