IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jadranka Selhanović- NAŠA ADRESA: BELVEDER 9. 5. 2022…

Grdnoga sna što snijevah. Što može živome stvoru doći u snu, da ne povjeruješ.

Meni se taman to dogodi, ono što davno rekoše- Ni u snu se ne snilo.

A, spavah mirno. Snom pravednika. Od septembra prošle godine. Od vremena one muke i prevelikog bola. I sve pretrpjeh zajedno sa mojima, koji ime po meni dobiše. Koji one septembarske noći sa mnom konačiše, otvorenih očiju. Da se kakvo zlo ne provuče. Da prođe mimo nas. Onako skriveno, mučki. Jer, neki bjehu namjerili. Da zapute na Cetinje. Kako izgledaše, da slave rušenje Crne Gore.

E, stvarno, da ne možeš povjerovat. Da se čudu ne možeš načudit. Pa, jel bivalo ikad toga! Da nekome, na um padne. Da sa Cetinja oburdava Crnu Goru?!!!

E, ne zaista. Pomenulo se, ne povratilo se. A, pamtiće se. Za vazda.

No, evo neko vrijeme, iz noći u noć, mori me sve isti san. Navali da me u snu pohode oni što bjehu s druge strane, onog našeg septembarskog dana. Vidim, obukli se u nekakva odijela. Rekoše da se zovu toge. Sudijske. Zasijedaju, navodno, pravdu dijele. Mene stalno pominju.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Advokat Vujanović- Cilj ELZANE Hrković, nije da se obogati, već da država sanira ekološku katastrofu grada... (foto, video)

Gledam i ne mogu vjerovat svojim očima. Još manje ušima. Došlo mi da izustim. Da zavičem: Ovo nepravda presuđuje pravdi. No, odlučih da prećutim. Da sačekam. Da ih prvo čujem. Pa, onda da i ja koju progovorim. A, oni se razgrajali.

Pominju nekakve pokušaje terorizma, ekstremizma, kriminalno udruživanje, dronove, eksplozive, paljenja. Ma nabrajaju svega i svačega. I sve meni na teret stavljaju, mene za sve optužuju. Glavnim me krivcem proglašavaju. Sa sve vama, mojim imenjacima.

Slušam. Ne staju.

I, više ne mogah. No, se digoh i progovorih. U ime svih nas. Dično, taman kao onog dana lani. Pa im oči u oči rekoh:

Vi viđeste što niko ne viđe. A, ne viđeste što svako viđe. Učinjeste što niko činio nije. Narodu. Svome??? Koji vam pokaza kako se voli svoja država. Kako se ne uzmiče kad se na nju nasrće. To je, po vama, naš grijeh.

Zato napišite u vašoj optužnici, da smo krivi što nam je Crna Gora svetinja nad svetinjama. I pošaljite je na našu adresu: BELVEDER 9. 5. 2022. Ne brinite, imaće je ko primit. Svi ćemo biti tamo.

Čitaj još:   Haradinaj: Nema ništa od podjele, Beograd samo gubi vrijeme...

Piše: Jadranka Selhanović

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more