IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Skupština Novog Pazara, u povodu 561. godine od osnivanja grada, dodjelila priznanja ENESU H. i IRENI V. za… (foto, video)

Povelje za Enesa Halilovića, Regionalno pozorište i Irenu Vujović…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda 20. 04. 2022… 20: 54… NOVI PAZAR: Skupština Novog Pazara, u povodu 561. godine od osnivanja grada, dodjelila priznanja za… (foto, video)

Skupština Novog Pazara, povodom 561. godine od osnivanja grada, dodelila je povelje književniku Enesu Haliloviću, Regionalnom pozorištu i ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović, a za doprinos razvoju i umjetnosti u prošloj godini.

U obrazloženju odluke o dodeli priznanja, gradonačelnik Nihat Biševac istakao da Halilović i Regionalno pozorište svojim dJelima i predstavama proslavili Novi Pazar, kao i da su dobili brojna vredna priznanja i nagrade za svoj rad i stvaralaštvo.

Dodao je i da je u mandatu ministarke Irene Vujović realizovano nekoliko projekata važnih za zaštitu životne sredine, poput rekultivacije nesanitarne deponije Golo Brdo, zamJene individualnih ložišta i pošumljavanja.

Na predlog Biševca izabrani su i dobitnici plaketa Novog Pazara za ovu godinu, a to su Budimir Đinović za dugogodišnji društveni doprinos, Kasim Zoranić za humanitarni rad, Ismet Sajtarić za razvoj poljoprivrede i Šemsudin Plojović za razvoj preduzetništva i inovacionih tehnologija.

Čitaj još:   OGLASIO SE DRITAN: Šta je zaključeno nakon završenog sastanka PARLAMENTARNE VEĆINE! (foto)

U obraćanju na svečanoj sednici Biševac je ocijenio da je prethodna godina bila istorijska za Novi Pazar zbog toga što nikada nije započeto više projekata.

“Počela je izgradnja autoputa preko Pešteri, završava se rekonstrukcija puta do Tutina, a očekujemo i početak rekonstrukcije magistrale ka Raški. Počela je izgradnja gasovoda, toplane na biomasu, u planu je izgradnja Kliničkog centra. Rekonstruisana Osnovna škola Bratstvo, koja je sad među najmodernijim u Srbiji”, rekao je Biševac i najavio nova ulaganja u obrazovanje.

On je kazao da je Novi Pazar postao regionalni centar i jedan od retkih gradova u Srbiji u kojem se iz godine u godinu povećava broj stanovnika.

Novi Pazar ove godine obiležava 561. godinu od osnivanja, odnosno od 20. aprila 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

izvor Danas.rs

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   TRŽIŠTE KOKAINA U EVROPI DRŽE 4 PORODICE: Stručnjaci nakon optužnice protiv CG boksera otkrili zašto je Beograd KLJUČNA KARIKA... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more