IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS na Trgu Krajine: Dodik plaća 100 KM za pjesmu u kojoj se prijeti Šmitu, počastio lole “ubiti ga vrljikama”… (foto, video)

Mile Dodik plaćao je harmnikaša koji je svirao pjesmu u kojoj se prijeti ubistvom Visokog predstavnika Kristijana Šmita, prenosi istraga.ba…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti, srijeda 20. 04. 2022… 20: 54… UŽAS na Trgu Krajine: Dodik plaća 100 KM za pjesmu u kojoj se prijeti Šmitu, počastio lole “ubiti ga vrljikama”… (foto, video)

Kliču Dodiku, prijetnje ubistvu Kristijana Šmita…

Kako dodaje portal, tekst pjesme glasi: “E moj Šmite, ne kači se s nama ubićete lole vrljikama. Iz Milića je krenula svita da obori Kristijana Šmita”.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD- a, ocijenio je da današnji skup u Banjoj Luci na Trgu Krajine prošao bez incidenata i govora mržnje. Skup usmjeren protiv OHR- a i visokog predstavnika Ktistiana Šmita zapravo je obilovao govorom mržnje, pa čak i prijetnjama smrću.

Grupa demonstranata okupljena oko Milorada Dodika i Željke Cvijanović, predsjednice entiteta RS, uputila je vrlo direktne prijetnje smrću Christianu Schmidtu.

Čitaj još:   JOANIKIJE SE SAMOUSTOLIČIO: Bez naroda i svještenstva, nedostojan...

Dok se Cvijanović smješkala, Dodik je poruke prijetnji smrću visokom predstavniku nagradio. Lole, koji su prijetili ubistvom Schmidtu, Dodik je zakitio sa 100 KM, što se jasno vidi na snimcima sa skupa.

Podsjetimo, danas je u Banjaluci na Trgu Krajina održan skup pod nazivom „Sloboda“ kao vid protesta odluci visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita da poništi Zakon o nepokretnoj imovini RS, kao i zbog uvođenja sankcija Velike Britanije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici RS Željki Cvijanović.

Čitaj još:   U ZATVOR ZA GODINU UNIJELI 335 TELEFONA: Mašte ne fali- stražar u cipelama unio dva mobilna aparata... (foto)

Dok su okupljeni pjevali Dodik se zadovoljno smješkao u društvu predsjednice BiH entiteta RS Željke Cvijanović.

izvor Danas.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more