IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OLIMPISKI ŠAMPION SUSPENDOVAN: Uputio podršku Putinu… (foto, video)

Na skupu podrške Putinu u Moskvi stajao na bini sa ostalim ruskim olimpijcima iz drugih sportova i nosio je jaknu na kojoj je bilo napisano slovo “Z”…

LONDON: Svijet, Sport, Crna Hronika, Vijesti, petak 22. 04. 2022… 12: 54… OLIMPISKI ŠAMPION SUSPENDOVAN: Uputio podršku Putinu… (foto, video)

Ruski olimpijski šampion u plivanju Evgenij Rilov suspendovan je na devet mjeseci, jer se pojavio na skupu podrške ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i vojnoj invaziji u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rilov je u martu na skupu podrške Putinu u Moskvi stajao na bini sa ostalim ruskim olimpijcima iz drugih sportova i nosio je jaknu na kojoj je bilo napisano slovo “Z”, simbol podrške ruskim vojnicima, koji tim slovom obilježavaju oklopna vozila u ratu u Ukrajini.

Čitaj još:   ISTANBUL: Predsjednik RTurske- Redžep Tajip Erdogan, srdačno se susreo sa delegacijom iz Sandžaka... (foto, video)

Međunarodna plivačka federacija (FINA) saopštila je u četvrtak da priznaje raniju neobjavljenu odluku Disciplinskog vijeća o suspenziji plivača zbog, kako se navodi, njegovog “prisustva i ponašanja na događaju koji je prošlog mjeseca održan na stadionu Lužnjiki u Moskvi”.

Rylov je prošle godine bio zvijezda plivačke reprezentacije Rusije na Olimpijskim igrama u Tokiju s osvojene dvije zlatne medalje.

Njegova suspenzija počela je u srijedu i važi za sva međunarodna takmičenja.

izvor agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   "GROBLJE IDEALNO MJESTO ZA LIKVIDACIJU" Na sahrani Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar, najviše pažnje izazvao jedan muškarac... (foto, video)