IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sjednica Skupštine 28. aprila na Cetinju: Na dnevnom redu je… (foto, video)

“Poslanici su odredili da sjednicom predsjedava Ibrahimović i on će od ovog trenutka preduzeti sve radnje kako bi se sjednica održala nesmetano 28. aprila”, kazao je Konatar…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, petak 22. 04. 2022… 00: 54… Sjednica Skupštine 28. aprila na Cetinju: Na dnevnom redu je… (foto, video)

Skupština Crne Gore dostavila je medijima saziv za Prvu sjednicu Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2022.

46 poslanika predložilo je da na dnevnom redu sjednice 28. aprila na Cetinju bude šest tačaka.

Izbor predsjednika Skupštine je prva tačka dnevnog reda, a onda i izbor premijera i članova 43. Vlade Crne Gore.

Sjednica Skupštine, na kojoj će biti izabran predsjednik parlamenta i nova vlada, biće održana 28. aprila na Cetinju, kazao je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, navodeći da će sjednici predsjedavati potpredsjednik parlamenta Ervin Ibrahimović.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da je 46 poslanika, nakon što je mandatar obavijestio Skupštinu da je spreman da izloži sastav vlade, predalo inicijativu za zakazivanje sjednice na Cetinju, 28. aprila u 12 sati.

Konatar je podsjetio da je krajem februara 49 poslanika od bivšeg potpredsjednika Skupštine Strahinje Bulajića tražilo zakazivanje prve sjednice proljećnog zasijedanja za 3. mart, kako bi se izabrao predsjednik Skupštine i, kako je kazao, ni tada nije postojala spremnost Bulajića za zakazivanje sjednice.

Čitaj još:   Dr IVAN Vuković: Najčešće se pominje MILO Đukanović, izbor kandidata se sveo na tri, četiri imena... (foto)

“Kad smo dobili informaciju da je mandatar obavijestio Skupštinu, a pošto je Bulajić podnio ostavku, mi smo juče podnijeli inicijativu potpredsjednici Branki Bošnjak za zakazivanje sjednice Skupštine i Kolegijuma”, rekao je Konatar.

Kako je kazao, do ovog trenutka Bošnjak nije zakazala sjednicu Skupštine i Kolegijuma, a u medijima je iznijela svoje tumačenje da samo Bulajić može zakazati sjednicu i da ona to neće uraditi.

Konatar je rekao da je, pošto su definitivno iscrpili sve mogućnosti i pošto su Bulajić i Bošnjak odbili inicijativu, 46 poslanika, odlučilo da sazove sjednicu Skupštine za 28. april.

“Mi smo formalno obavijestili Skupštinu, predali smo i formalno saziv za zakazivanje i na ovaj način željeli smo da odblokiramo Skupštinu”, rekao je Konatar.

On je istakao da 46 poslanika u tome stoji zajedno.

Konatar je kazao da je Ibrahimović jedan od potpisnika te inicijative, što, kako je naveo, daje i dodatan legitimitet sazivu.

“Poslanici su odredili da sjednicom predsjedava Ibrahimović i on će od ovog trenutka preduzeti sve radnje kako bi se sjednica održala nesmetano 28. aprila”, kazao je Konatar.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. jun 2021. godine

On je naveo da pozvao generalnog sekretara i službu Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem i da profesionalno obave svoj posao.

Pogledajte šta je još na dnevnom redu:

izvor PORTAL Gradski.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more