IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski pokret: Gospodo Mićovići, MISLIO JE I PUTIN DA ĆE SILOM UBITI DUH I IDENTITET JEDNOG NARODA… (foto)

Crnogorski pokret reagovao je na izjavu Milutina Mićovića, dobitnika nagrade „Miroslavljevo jevanđelje“, u kojoj je kritikovao formiranje manjinske vlade, tvrdeći da će njeno formiranje proizvesti konflikt u Crnoj Gori– isti kao u Ukrajini.

“Gospodo Mićovići, mislio je i vaš obožovani Putin da se silom, nadmoćnim oružjem, zločinima, urbicidom nad narodom i gradovima Ukrajine može ubiti duh i identitet jednog naroda, pa je postigao upravo suprotno…

Kao i vi, Mićovići, kad prijetite Crnogorcima i Crnoj Gori, i on je mislio da je ukrajinski narod većinom pristao na rusifikaciju, koja se vjekovima sprovodi nad njim, pa se uvjerio da se vjekovi trajanja nekog naroda ne mogu tek tako potrijeti, susrevši se sa opštim i junačkim otporom čitavog ukrajinskog naroda njegovoj zločinačkoj agresiji…

Crnogorski narod je narod sa milenijumskim trajanjem, narod koji je prvi od južnoslovenskih naroda imao svoju državu, koja se obnavljala do današnjih dana pod nekoliko imena i sigurno neće dozvoliti da ga pokore drugi koji se ne mogu podičiti takvom slobodarskom prošlošću”, navodi se u saopštenju Crnogorskog pokreta.

Čitaj još:   SAČEKUŠA, KOD OSNOVNE ŠKOLE: Crnogorcu pucali u glavu, pred ženom i djecom... (foto)

Kako su kazali, zna se što o Crnogorcima misli Milutin Mićović.

“Objasnio nam je u svojoj knjizi ,,Luče u tami Crne Gore“, za koju je, na sramotu Crne Gore, dobio nagradu ,,Miroslavljevo jevanđelje“, u kojoj piše da kad „Crnogorci isprazne iz sebe svoj duhovni sadržaj, koji drži nacionalno- kulturna matrica srpstvo, postaju– niko ili nula- ljudi“.

Od Srba su mu, takođe, „nastajali srpski Muslimani, srpski Hrvati, pa i srpski Albanci“. Ne bi bilo loše da g-din Milutin Mićović bude prevodnik tih koji hoće ukrajinski scenario u Crnoj Gori da mu svi koje je naveo potvrde to što je napisao! Kao što su Ukrajinci potvrdili Putinu ko su i što su”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: gradskiportal.me

PODGORICA Crnogorski pokret: Amfilohije širi versku mržnju…

Mitropolit Amfilohije: CPC je stvorena u fašističkom duhu... Crnogorski pokret Read more