IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović- Poruka Vaskrsa: Podstrek suprostavljanju duhovnim i moralnim ponorima čovječanstva… (foto)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, subota 23. 04. 2022… 12: 54… MILO Đukanović- Poruka Vaskrsa: Podstrek suprostavljanju duhovnim i moralnim ponorima čovječanstva… (foto)

MILO Đukanović- Poruka Vaskrsa

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uputio čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori uz želje da blagi dani u sve domove unesu radost i podstaknu na slogu među bližnjima, ljudima dobre volje, svih vjera i nacija.

”Vaskrs je praznik koji kao izvorno nadahnuće hrišćanske vjere vjekovima daje radost i nadu milionima ljudi, inspirišući ih na dobra djela, hrabreći njihove plemenite težnje ka stvaranju boljeg svijeta…

Svevremena simbolika praznika Hristova vaskrsnuća kroz žrtvu podnijetu zarad dobra čovječanstva podsjeća nas i na stradalništvo i hrišćansku posvećenost Svetog Vladimira, Kneza Dukljanskog, crnogorskog vladara, temeljnim vrijednostima zajedništva duboko utkanim u građansku matricu savremenog crnogorskog društva. Raznolikost i bogatstvo našeg naslijeđa trajni je izvor inspiracije daljem demokratskom zrijevanju i snaženju prosperiteta naše zemlje”, naveo je Đukanović u čestitki.

Čitaj još:   Policajac imao seks sa sedmogodišnjom pastorkom...

Đukanović je istakao da je Crna Gora danas sa svojim postignućima, istorijom, kulturom i baštinom neodvojivi dio evropskog civilizacijskog kruga. Kontinenta koji se, kako kaže, nakon Drugog svjetskog rata, uzdigao zahvaljujući snazi duha solidarnosti, razuma i razumijevanja, nadvladavši naslijeđena suparništva, ideologije civilizacijskog posrnuća i egoizam pojedinačnih interesa.

” Nažalost, protekli mjeseci bili su zastrašujuće i uznemirujuće vrijeme bolnog otriježnjenja za sve. Svjedoci smo nasilja i razaranja za koje smo svi vjerovali da su daleko iza nas. Mimo svakog smisla za pravo i moral, ničim izazvanom invazijom na Ukrajinu, suočeni smo s ratnim stradanjima i patnjom ljudi u Evropi, koja nam je zajednički dom…

Neka nam poruka ovog svetog dana koji simbolizuje pobjedu dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom, života nad prolaznošću, nade nad očajem, svjetlosti nad tamom, bude još jedan podstrek da se zajedno suprostavimo duhovnim i moralnim ponorima čovječanstva kako bi nadvaladali sebičnost i aroganciju onih koji raspiruju nasilje i rat”, poručio je Đukanović u čestitki.

izvor Standard.me

Čitaj još:   BAR- velika zapljena u Luci: Carinici spriječili krijumčarenje cigareta vrijednih više od 1,6 miliona eura... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more