IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINISTARKA VESNA Bratić OBMANULA JAVNOST da su odustali zbog troškova…

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno je da ministarka Vesna Bratić i njena delegacija neće posjetiti crnogorski paviljon na Bijenalu umjetnosti u Veneciji, i to zbog visokih troškova. Međutim, ispostavilo se da to nije pravi razlog ministarke Bratić, jer je, kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene, njih troje iz ovog resora otputovalo u Veneciju.

”Resorna ministarka je odlučila da ona i još troje saradnika ne krenu na put, s obzirom na visoke troškove. Osim avionskih karata, najniža cijena noćenja u Veneciji je oko 1.000 eura po osobi, pa je procijenjeno da bi to bilo preskupo”, rečeno je Vijestima iz kabineta ministarke Bratić.

Međutim, kako se vidi na fotografiji koju je objavio vicepremijer Dritan Abazović među prisutnima na Bijenalu su direktor Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva Andrija Radulović, koordinatorka za resor kulture Dobrila Vlahović i direktor Direktorata za kapitalne investicije u kulturi i kreativne industrije Igor Rakčević. Dakle, nije tačno da je Bratić odustala jer je skupo, budući da su saradnici tamo o trošku MPNKS.

Čitaj još:   GLAVNI PREGOVARAČ KOSOVA Besnik Bisljimi: Postignut sporazum tri tačke o registarskim tablicama... (foto)

Treba napomenuti, da njihov boravak nije sporan, već činjenica da je ministarka Bratić saopštila lažne razloge kako bi opravdala svoje odsustvo.

Na društvenim mrežama spekuliše se da nije željela da prisustvuje zbog jednog od učesnika na Bijenalu, dok neki navode da su zapravo umjetnici ti koji je nijesu željeli tamo.

Pokrovitelj učešća Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, u organizaciji i produkciji Centra savremene umjetnosti, uz partnerstvo sa AirMontenegrom i Aerodromima Crne Gore.

Svečano otvaranje paviljona Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu održano je prije dva dana.

Koncept crnogorskog paviljona osmislila je kustoskinja Natalija Vujošević koju je imenovalo MPNKS.

Crnu Goru predstavljaju umjetnici i umjetnice: Dante Buu (Semir Mustafa)Darko Vučković, Ivan ŠukovićLidija DelićJelena Tomašević, a dio postavke čine i radovi iz kolekcije umjetnosti Pokreta nesvrstanih Zuzane HalupoveRenea Portokarera, nepoznatog autora iz Iraka, kao i video zapis o skulpturi umjetnika Bernarda Matemere.

Čitaj još:   Majka Srebrenice, ima samo jednu želju, da upozna OVOG SRPSKOG POLITIČARA... (foto)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more