IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Formalno poznata imena devet kandidata za MINISTRE u novoj VLADI…

Nakon posljednjih sastanaka najviših organa konstituenata nove Vlade, i formalno je poznato devet kandidata za ministre.

Sa druge strane, iako to još nije zvanično objavljeno, nezvanično se zna i ko bi ispred Socijalističke narodne partije– kojoj će pripasti najveći broj resora – trebalo da obavlja ministarske funkcije.

URA 4, SDP 2, BS 2, AA 1

Stranački organi URE su imenovali četiri kandidata za ministre.

Goran Đurović predložen je za ministra ekonomskog razvoja i vicepremijera, Jovana Marović za ministarku evropskih integracija, Filipa Adžića za ministra unutrašnjih poslova, a Anu Novaković– Đurović za ministarku ekologije i prostornog planiranja.

Socijaldemokratska partija je prije nekoliko dana potvrdila kako će Ranko Krivokapić biti njen kandidat za ministra vanjskih poslova, a Raško Konjević za ministra odbrane.

Zasijedalo je i Predsjedništvo Albanske alternative- a njihov kandidat za ministra javne uprave je Maraš Dukaj.

Danas su se, na Predsjedništvu izjasnili i iz Bošnjačke stranke– Ervin Ibrahimović je njihov kandidat za ministra kapitalnih investicija i vicepremijera, a Admir Adrović za ministra rada i socijalnog staranja.

Čitaj još:   REUF BAJROVIĆ: Mrze ga Čovićevi jurišnici, zovu fašistom, Šešeljom i razbojnikom... (foto i video)

Kandidati SNP- a i dalje nijesu zvanično obznanjeni

Nezvanično se proteklih dana moglo saznati i ko će sve popuniti šest ministarskih mjesta koja će pripasti Socijalističkoj narodnoj partiji.

Vladimir Joković trebalo bi da bude kandidat za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, te za vicepremijera, a Dragoslav Šćekić za ministra zdravlja. Za funkciju ministra pravde biće predložen Marko Kovač, za poziciju ministra prosvjete Miomir Vojinović, za ministra sporta Vasilije Lalošević, a za mjesto ministra finansija Aleksandar Damjanović.

Preostalo još nekoliko kandidata

Još nije potvrđen kandidat za ministra kulture i medija, no to bi po svoj prilici trebalo da bude Maša Vlaović. Sa druge strane, pozicija ministra ljudskih i manjinskih prava pripašće Demokratskoj partiji koju predvodi Fatmir Đeka.

Narednih dana bi zvanično trebalo da budu objelodanjena imena i kada su u pitanju dva ministra bez portfelja.

Nije još poznato ni kome će pripasti Ministarstvo nauke, ali i da li će u Vladi biti predstavnik Force.

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more