IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: SRPSTVO JE PUTINOVA GUBERIJA KOJA BI DA UNIŠTI CRNU GORU…

A vijest ide otprilike ovako: Kontroverzni dobitnik nagrade ,,Miroslavljevo jevanđelje“ i brat mitropolita Crkve Srbije Joanikija, Milutin Mićović kritikovao je formiranje manjinske vlade, tvrdeći da će proizvesti konflikt u Crnoj Gori. Najavljena srpsko-ruska sjenka rata nad Crnom Gorom

Ovo “kritikovao je“, možete slobodno zamijeniti sa “prijetio je“. Tako Mićović na svom FB profilu kaže između ostalog:

“Dakle, ova vlada, bez moći da ovlada protivrječnostima Crne Gore, upravo će ih ubrzavati i kad to ne bi htjela. Niko normalan to ne priželjkuje, ali ova politička struktura, s ovoliko i ovako heterogene političke pameti, koja samo ima ambiciju da vlada Crnom Gorom, ubrzaće apsurd koji je planuo i pred našim očima… Tamo nedaleko, u Ukrajini…“

Neću uopšte da polemišem o tome da li je Milutin Mićovič u pameti, da li je normalan, tek sladostrasna fiksacija nesrećom koja je zadesila Ukrajinu pod ruskom fašističkom čizmom nikako da ishlapi iz porodice Mićovića.

Nekako mi se čini da nema posijela, okupljanja, slave i derneka, da nema porodične žurke, a da Milutin i Joanikije ne krenu raspredati geostrategiju u slavu zlosrećnog simbola “Z” i Putina okupatora.

Sjetiće se, nadam se, kako je Milutinov brat Joanikije helikopterski, nema tome ni 45 dana prijetio Crnoj Gori gotovo isto ovako, kada je kazao:

“Mi moramo da saosjećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, prije svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne djeluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina“

Pa vam je onda bez svake sumnje jasno da Milutin nije repa bez genetskog i ideološkog korjena, pardon bez brata Daltona. I ta silna fiksacija hipotetički nagrđenom Crnom Gorom, koja je potencijalna Ukrajina, bez svake sumje dovodi do zaključka da je onda Srbija i prateći srpski svet zapravo profašistička Rusija.

Dabome, Mićovići bi bili oduševljeni ovom paralelom, uprkos činjenici da je Rusija crni agresor i da je nešto slično u Evropi posljednji put radila Hitlerova Njemačka. I ne, to poređenje što je najbolesnije ne bi uopšte obeshrabrilo Mićoviće. Naprotiv.

Njemu teže, njemu se dive, njemu se klanjaju i u perspektivi se nadaju stvaranju nek vrste ruske, putinovske gubernijice ovdje na Balkanu, koja bi nekako postavila Mićoviće za gubernatore juga, preciznije Crne Gore.

Čitaj još:   Direktor Uprave policije Crne Gore: Neće se dozvoliti okupljanja ako se ugrožava zdravlje građana...(foto i video)

Jesu li Crnogorci (još uvijek) nule od ljudi?

Jer, to je ionako sve Srbija i svi su Srbi. Nema čovjeka na Balkanu po toj ludoj logici, da nije neđe i nekako Srbin, da mu neko nije Srbin i da nije u Crkvi Srbije. A svi zajedno su tako ugorženi da im nema drugog nego klati i zatirati svakog ko ne misli kao oni. Rusko- srpska misao je uvijek ista, ili ćeš sa nama pod našim “demokratskim“ uslovima, ili ćemo te zatući kao nekad Vukovar i Srebrenicu ili danas Mariupolj, a sve dok se dernjamo kako smo ugroženi. Pa bi sad po istom receptu braće Mićović grizli Crnu Goru.

Ne vjerujte?

Poslušajte ovo:

“A kad Crnogorci isprazne iz sebe svoj duhovni sadržaj, koji drži nacionalno-kulturna matrica srpstva, postaju-niko ili nula-ljudi. To je ontološki i matematički tačno, a empirijski vrlo provjerljivo. Nula od čovjeka, nule od ljudi.”

Znate ko je ovo sramno zlodjelo napisao? Pa naravno Mićović svjetovni, kao da je drugi duhovni, onaj Milutin. Između ostalog za ovo ga je nagradila, ne Rusija, ne Srbija, ne Republika Srpska i ostali praporci četništva, nego huda Crna Gora pod apostolskom vladom, koja mu je čak i dodijelila nagradu “Miroslavljevo jevanđelje” za 2021. za knjigu “Luče u tami Crne Gore” gdje se mogu isčitati narečene baljezgarije.

Kad se pravosuđe ne petlja u svoj posao

Naravski, svako pametan je odavno znao kakva je to vlada, jednako kao i oni što su je iz Srbije podržavali glumeći “borce protiv korupcije“ i ostale zamlate. I ta vlada je bila i na svu sreću Crne Gore otišla. Ova nova, manjinska, kakva god da bude, neće valjda zemlju vući ka ukrajinskom scenariju.

Ali tu su uvijek Mićovići kao zlokobne ptice, koje stalno grakuću i zazivaju rat.

Neko reče, ovo mu je za krivične prijave, ali se bojim da je današnje pravosuđe takvo u Crnoj Gori da se iskreno raduje Mićovićima; i onom u Cetinjskom manastiru; i ovom koji lupeta po društvenim mrežama.

Čitaj još:   ANDRIJA Rajo Mandić, šinjel mijenja al’ namjere nikad: Prvo popis, pa promjena Ustava i službenog jezika u CG... (foto)

I bilo bi lijepo reći, eto pravosuđa, pa neka se bavi njime i bratom mu, samo se bojim da će oni sa slobode gaditi ovaj prostor koliko mogu, jer na koncu to im je zadatak. Biti uvijek, stalno i svuda srbijanski i kremaljski taster.

A Crna Gora, na toplom moru, pa još u NATO- u, e to je ono što ih jarca da pričaju i zazivaju nevolje.

Hoće li ovo ratno huškanje prepoznati vlasti Crne Gore i locirati problem i problematične ljude ili će ih nagrađivati književnim nagradama ili najvišim položajima u Crkvi Srbije, koja nasilno okupira crnogorsko materijalno i bogme duhovno naslijeđe?

Pa do Crne Gore je. Ako Crna Gora reaguje kao suverena država to će biti konačan obračun i sa putinizmom i sa rusofilijom i sa srpskim nacionalizmom.

Ukoliko se to ne desi, eto Crne Gore, dok si rekao keks, u zagrljaju srpsko-ruskog sveta. A tamo nema mjesta za progresivni ljudski um. Zamislite zemlju u koji bi braća Mićovići bili moralne, duhovne i misleće vertikale?

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more