IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE: ONI KOJI PJEVAJU PJESME OKUPATORA, BIĆE DOČEKANI KAO OKUPATORI…

“Kad oćete da pjevate o Kosovu i Prizrenu, neka vas Vučić tamo i pošalje. A na Cetinje dođite kao prijatelji, ili nemojte dolaziti”, poručili Cetinjani

“Prah spaljenih Zvicera i Crne Gore ne dozvoljavaju veličanje Karađorđevića koji su ih spalili”

Grupa građana Cetinja obratila se „turistima“ koji su juče u Vladičinoj bašti ispred Cetinjskog manastira poveli kolo i pjevali srpske pjesme, među kojima i nezvaničnu himnu litija “Veseli se srpski rode”.

Saopštenje prenosimo integralno:

Dragi “turisti” iz Crne Gore i vi iz okolnih država, obraćamo vam se nakon vašega jučerašnjeg dolaska na Cetinje. Nadamo se da ste slučajno došli na dan kad su srpski žandari spalili dvije žene i petoro đece porodice Zvicer, a u vrijeme kada su Cetinjani davali podršku napaćenome ukrajinskom narodu.

Nadamo se i da je vaše četničko kolo s popovima crkve Srbije koji Crnu Goru vide kao malu Ukrajinu prizivajući zlo, rušenje, teror, patnju i smrt- samo plod vaše nesmotrene zavedenosti ideologijom uzurpatora Cetinjskoga manastira. 

Nadamo se da su vaše pjesme, koje pozivaju na okupaciju Crne Gore, samo plod vašega svetosavskog zanosa, a nikako smišljena provokacija upućena Cetinjanima. Zato smo vas danas u miru ispratili.

Nije hajala Crna Gora, kako reče Njegoš, “ni za Nemanje, ni za Murate, ni za Bonaparte”, kad je bila manja i slabija, a kamoli danas da streca od domaćih izdajnika i Vučićevih sluga, koje Joanikijevi popovi pozivaju u Cetinje sa zlim namjerama. 

Čitaj još:   UBIJEN ISPRED TERETANE: Poznat je po NEOBIČNOM HOBIJU...

Prah spaljenih Zvicera i Crne Gore ne dozvoljavaju veličanje Karađorđevića koji su ih spalili. Duše 49 narodnih heroja Cetinja, koji su se branili od fašista i četnika koji su im služili, ne dozvoljavaju pjesme o četnicima.   

Dragi “turisti” iz Crne Gore i vi iz okolnih država, dođite na Cetinje da se družimo, popijemo piće i da zajedno zapjevamo. Ali samo ako poštujete Cetinje i Crnu Goru. 

A to se ne može pjevanjem pjesama onih koji su ubijali, uništavali i porobljavali Crnu Goru. Kad oćete da pjevate o Kosovu i Prizrenu, neka vas Vučić tamo i pošalje. A na Cetinje dođite kao prijatelji, ili nemojte dolaziti. 

Pozvani ste kao braća, a na vama je da odlučite kako ćete sljedeći put doći na Cetinje. Tako da, dragi “turisti” iz Crne Gore i vi iz okolnih država, na Cetinje ste uvijek dobrodošli, ali nikada nemojte zaboraviti, da će oni koji pjevaju pjesme okupatora, na Cetinju biti dočekani kao okupatori.

Čitaj još:   BELVEDER, ZA SVA VREMENA: Da sija i podsjeća

Ovoga puta od nas ovoliko. A drugi put vam nećemo odgovarati pismeno.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more