IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO Šta su po obrazovanju budući premijer i ministri u manjinskoj vladi CRNE GORE… (foto, video)

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati manjinska vlada biće održana na Cetinju za dva dana u četvrtak 28. 04. 2022. godine…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, utorak 26. 04. 2022… 12: 34… EVO Šta su po obrazovanju budući premijer i ministri u manjinskoj vladi CRNE GORE… (foto, video)

Premijer će biti lider GP URA Dritan Abazović. Vlada će imati četiri potpredsjednika. Manjinska vlada imaće 18 resora i dva ministra bez portfelja.

Abazović, Marović, Joković, Konjević, Ibrahimović

CdM objavljuje šta su po obrazovanju budući premijer i ministri u manjinskoj vladi.

Mandatar, a budući premijer Dritan Abazović je doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smjer Politikologija, Univerzitet u Sarajevu, stekavši zvanje diplomiranog politikologa. Bio je student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Međunarodni odnosi.

Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i budući ministar poljoprivrede je završio Elektrotehničku školu. Bivši je uspješni karatista.

Budući ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je turizmolog. Osnovne i specijalističke studije završio na državnom Fakultetu za Turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Ministar finansija u manjinskoj vladi Aleksandar Damjanović je magistar ekinomskih nauka. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Magistar ekonomskih nauka je budući crnogorski ministar odbrane, lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević. Nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu, magistrirao je na dvogodišnjim postdiplomskim studijama “Preduzetnička ekonomija” na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Novi crnogorski šef diolomatije biće počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, magistar pravnih nauka. Diplomirani pravnik, položio usmeni magistarski ispit na Pravnom fakultetu u Beogradu – oblast međunarodni odnosi.

Čitaj još:   BAJRAM U DOBA KORONE: Muslimani širom svijeta proslavili BAJRAM poštujući mjere socijalne distance...(foto)

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija biće lider Bošnjačke stranke, magistar, inženjer metalurgije Ervin Ibrahimović. Završio je Metalurški fakultet na Univerzitetu u Prištini. Magistrirao je na Univerzitetu u Beogradu.

Njegov partijski kolega, generalni sekretar BS Admir Adrović, budući ministar rada i socijalnog staranja je diplomirani ekonomista.

Član Predsjedništva SNP-a, magistar nauka i profesor ruskog jezika Miomir Vojinović biće novi ministar prosvjete.

Na čelu Ministarstva zdravlja naći će se kadar SNP-a, ekonomista Dragoslav Dado Šćekić.

Buduća potpredsjednica vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović (GP URA) je doktorirala 2012. godine na odsjeku za međunarodne i evropske studije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu je i magistrirala i diplomirala radovima „Građanstvo Evropske unije“ i „Evropski parlament“.

Ana Novaković Đurović je kandidatkinja za ministarku ekologije i urbanizma. Ona funkcionerka GP URA, završila je Fakultet političkih nauka u Podgorici, smjer- međunarodni odnosi. Bila je izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).

Buduća ministarka kulture i medija je Maša Vlaović kao nestranačka ličnost. Vlaović je 2008. diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, smjer međunarodna ekonomija. 2014. završila osnovne studije na Fakultetu umjetnosti, Teorija i istorija umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica. 2015. magistrirala je na Fakultetu umjetnosti, smjer teorija i istorija savremene umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica.

Podgorički advokat Marko Kovač kao predlog Socijalističke narodne biće ministrar pravde u 43. vladi Crne Gore.

Maraš Dukaj, politički direktor Albanske alternative, budući je ministar javne uprave. Četvorogodišnje bachelor i specijalističke studije je završio na Učiteljskim studijama Univerziteta Crne Gore, a magistrirao je na Evropskom univerzitetu u Tirani, stekavši zvanje magistra školske psihologije.

Fatmir Đeka, lider Demokratske partije, budući ministar ljudskih i manjinskih prava, završio je Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Skadru.

Čitaj još:   MILE DODIK ISKEŠIRAO: "Gospodar poslao nam milostinju za jaja"

Budući ministar ekonomskog razvoja iz GP URA Goran Đurović diolomirani je ekonomista.

Ministar sporta biće diplomirani žurnalista Vasilije Lalošević iz Socijalističke narodne partije.

Adrijan Vuksanović predsjednik Hrvatske građanske inicijative biće ministar bez portfelja. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, na odsjeku energetika, smjer industrijska elektrotehnika i automatika.

Ministar bez portfelja biće i Zoran Miljanić, koji je diplomirao na Fakultetu bezbjednosti u Skoplju 1988. godine, gdje je završio i postdiplomske studije iz oblasti kriminalistike. (Miraš Dušević)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more