IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSKVA: Putin pokazao da mu pitanje Kosova nije važno, s Guterešom opravdao sve svoje samovolje…(foto, video)

Ali Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo- naglasio je generalni sekretar UN… Putin je na to kratko odgovorio da “Tribunal jeste”…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, utorak 26. 04. 2022… 19: 34… MOSKVA: Putin pokazao da mu pitanje Kosova nije važno, s Guterešom opravdao sve svoje samovolje…(foto, video)

Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika postale su nezavisne po analogiji sa odlukom Međunarodnog suda o Kosovu, saopštio je ruski lider Vladimir Putin na sastanku sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

Gutereš je rekao da Tribunal UN nije priznao pravo Kosova na samoopredjeljenje, tako da to “pravo na samoopredjeljenje imaju i Donjeck i Luganjsk, a Rusija ga je priznala”.

– Ali Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo- naglasio je generalni sekretar UN- a.

Predsjednik Rusije je na to kratko odgovorio da “Tribunal jeste”.

Ruski lider je takođe istakao da je Rusija bila primorana da prizna nezavisnost DNR i LNR kako bi zaustavila genocid koji je Kijev sprovodio nad lokalnim stanovništvom. To se dogodilo nakon što je Ukrajina saopštila da neće sprovoditi Minske sporazume.

Čitaj još:   MOSKVA: SIJEVALE PESNICE NA TRIBINAMA, brutalna tuča navijača, "To je to, nema više..."

Veoma sam dobro upoznat, lično sam čitao dokumenta Međunarodnog suda UN o Kosovu. Dobro se sjećam odluke Međunarodnog suda gdje piše da prilikom realizacije prava na samoopredjeljenje određena teritorija bilo koje države nije u obavezi da traži dozvolu od centralnih vlasti da proglasi svoj suverenitet…

To je rečeno u vezi Kosova i to je odluka međunarodnog suda. Tu odluku su svi podržali. Lično sam čitao sve te komentare organa SAD, evropskih zemalja, svi su to podržali. Ako je to tako, onda DNR i LNR imaju isto pravo da proglase svoj suverenitet, ne obraćajući se centralnim organima vlasti Ukrajine, jer je presedan napravljen – rekao je Putin.

– Još jednom ponavljam: to je bila iznuđena mjera kako bi okončali stradanja ljudi koji žive na tim teritorijama. Nažalost, naše kolege na Zapadu to radije nijesu primjećivale- istakao je ruski lider…

izvor Antena M.me

MOSKVA: SIJEVALE PESNICE NA TRIBINAMA, brutalna tuča navijača, “To je to, nema više…”

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svjetskom prvenstvu porazom Read more