IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAKA Đokovića muči bolest: Beograd je pokazao tri bitne stvari… (foto, video)

BOLEST OSTAVLJA TRAGA

BEOGRAD: Svijet, Sport, Vijesti, utorak 26. 04. 2022… 00: 34… NOVAKA Đokovića muči bolest: Beograd je pokazao tri bitne stvari… (foto, video)

Važno je reći da je bolest, o kojoj je bilo reči i u Monte Karlu, i dalje prisutna. Srbin je sve zabrinuo izjavom na konferenciji za medije nakon finala.

“Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. Izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. To nije prijatno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi videli u trećem setu, ali nije bilo moguće”, rekao je Đoković i dodao:

“Nije kovid, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je telo i metabolizam već nekoliko nedelja. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godinama. Treniram, radim stvari koje sam uvek i radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na Turu. Nije stvar sa telom, samo je nešto što utiče na mene, ali iz nedelje u nedelju biće sve bolje i bolje”.

Znajući to postavlja se pitanje da li će Novak moći da izdrži i mnogo duže mečeve na potencijalno pet dobijenih setova na Rolan Garosu, koji je svakako najveći cilj u bliksoj budućnosti? Odgovor na to mogli bismo dobiti već na Mastersu u Rimu, koji počinje drugog maja, a završava se 15. Na njemu bi trebalo da nastupi Đoković, koji brani finale.

Čitaj još:   OVO SU SVE ČEŠĆA IMENA KOJA RODITELJI DAJU SVOJOJ DJECI! Mnogi misle da potiču sa BALKANA- Ovo je prava istina o njihovom porijeklu... (foto)

EMOTIVNO RASTEREĆENJE

Protekla četiri mjeseca bila su veoma emotivna za najboljeg tenisera svijeta. Nakon afere sa Australijom, Novak je propustio i Indijan Vels i Majami, bilo je reči o tome da neće moći da nastupi na još mnogo turnira, kao ni na Rolan Garosu i Vimbldonu. Ipak, kovid mere su popustile, pa je Novak konačno mogao da odahne.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Međutim, ne može se obrisati ono što se desilo. Proterivanje iz Australije ostavilo je emotivnog traga na Novaka, a povrh svega toga nije uspeo ni rezultatski da uđe u sezonu kako je želeo. U Beogradu se, može se slobodno reći, dosta toga promenilo kada je reč o mentalnom aspektu.

Igrao je Đoković pred domaćom publikom, proveo je Uskrs u Srbiji (doduše veći deo dana je bio na terenima), a podrška koju je dobio sa tribina ne može se najbolje opisati rečima.

Osim toga, skinuo je još jedan kamen sa srca. Početkom marta ozvaničio je Novak prekid saradnje sa Marjanom Vajdom, a sada ga je ugostio pred punim tribinama terena na Dorćolu. Uz Vajdu, zahvalnost je dobio i Miljan Amanović, doskorašnji fizioteraput najboljeg tenisera sveta, kao i Gebhard Grič, kondicioni trener. Niko od pomenute trojice više neće putovati sa Đokovićem na turnire.

Čitaj još:   "ŽENE U CRNOM" NA BEOGRADSKOM TRGU REPUBLIKE: "Foča je bila mjesto najmasovnijeg sistematskog seksualnog nasilja i silovanja u ratu u BiH..."

Svi su imali govore pred beogradskom publikom, koja je dobila odgovore na pitanja zašto Novak i Vajda više ne sarađuju. Ta tema zanimala je mnoge, a sada kada su dileme rešene Đoković sa nešto manje pritiska može da nastavi sezonu.

Novak Đoković

izvor Nova.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more