IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik parlamenta Turkske u dvodnevnoj posjeti BiH: Prošetao Baščaršijom, položio cvijeće na Šehidskom spomen- mezarju Kovači… (foto)

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafa Sentop i delegacija tokom posjete Sarajevu položili su cvijeće na Šehidskom spomen-mezarju Kovači i odali počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti, utorak 26. 04. 2022… 11: 34… Predsjednik parlamenta Turkske u dvodnevnoj posjeti BiH: Prošetao Baščaršijom, položio cvijeće na Šehidskom spomen- mezarju Kovači… (foto)

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turkiye (TBMM) Mustafa Sentop i delegacija obišli su Baščaršiju, u Sarajevu…

Tokom obilaska posjetili su kulturno- historijske spomenike i ujedno simbole Sarajeva iz osmanskog perioda, među kojima je i Gazi Husrev-begova džamija, fotografisali se i razgovarali s građanima. U pratnji delegacije je i ambasador Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin.

Prethodno su položili cvijeće na Šehidskom spomen-mezarju Kovači i odali počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću.

Čitaj još:   Nikolaidis: SPC je odlikovala ratnog zločinca Šešelja- Da Bog kaže ''PRAVA NAGRADA U PRAVE RUKE''

Delegacija je sinoć doputovala u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, a prisustvovala je i iftaru održanom u Livnu.

Planiran je sastanak sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafa Sentop i delegacija sačinjena od poslanika u turskom parlamentu posjetili su danas Šehidsko spomen-mezarje Kovači u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sentop će prisustvovati i zajedničkom iftaru u Travniku, a potom otputovati u Sjevernu Makedoniju…

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more