IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOM NARODA PARLAMENTA BiH: Klub Bošnjaka proglasio vitalni nacionalni interes na HDZ- ov Izborni zakon… (foto, video)

Asim Sarajlić iz Kluba Bošnjaka Doma naroda podnio je akt u kojem Klub Bošnjaka jednoglasno proglašava Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH štetnim po vitalni nacionalni interes Bošnjaka…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda 27. 04. 2022… 11: 34… DOM NARODA PARLAMENTA BiH: Klub Bošnjaka proglasio vitalni nacionalni interes na HDZ- ov Izborni zakon… (foto, video)

“Već smo čuli obrazloženja. Za nas je prijedlog neprihvatljiv u cjelosti. Radi se o jednostranom i antiustavnom prijedlogu. Prije dostavljanja u proceduru trebao je biti dostavljen Interresornoj radnoj grupi. Prijedlog zakona ne ispunjava ključne obaveze i presude Evroskog suda za ljuska prava”, kazao je Sarajlić.  

Sarajlić je iščitao obrazloženje za ulaganje vitalnog nacionalnog interesa. 

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović pozvao je klubove da se izjasne o vitalnom nacionalnom interesu. Klub Bošnjaka je glasao za, četiri delegata SNSD- a protiv, četiri delegata Hrvata protiv i Zlatko Miletić za. 

Čitaj još:   Najveću platu u Crnoj Gori danas ima Azerbejdžanac: Evo čime se bavi... (foto)

Ispred klubova naroda predloženi su članovi Komisije i to Bakir Izetbegović, Sredoje Nović i Bariša Čolak s ciljem razrješenja tog pitanja. Ukoliko to komisija ne uspije u roku od pet dana, predmet se upućuje Ustavnom sudu BiH koji će po hitnom postupku preispitati proceduralnu ispravnost slučaja…

izvor agencije patria.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ROŽAJE: Paroh Slobodan Radojević će promijeniti ikone i freske u crkvi Ružica, zaključak sa sastanka predsjednika Skupštine opštine... (foto, video)