IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Abazovićev rad u Krivokapićevoj vladi bio NEOZBILJAN…

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović- Stanković kazala je da je od tri moguća, izbor manjinske vlade najmanje loše rješenje.

Ona je danas u cetinjskom parlamentu, u kom se bira nova vlada, kazala da je rad Dritana Abazovića, kao potpredsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, bio neozbiljan i neodgovoran.

– Vaša neodgovornost se ogleda u činjenicu da ste ušli u Vladu kao potpredsjednik iako smo vas upozoravali na vrijeme šta će se sve desiti. Ne smije neko ko se nalazi na tako odgovornoj poziciji biti površan i ne slušati druge. Crnoj Gori su bile potrebne promjene – rekla je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, u prethodne skoro dvije godine Vlada je bila klero-nacionalistička.

– Ta Vlada je u potpunosti razorila crnogorske institucije koja je po nalogu druge države radila protiv svoje države. Slobodno možemo reći da je to bilo izdajnička Vlada- navela je Vuksanović Stanković.

Čitaj još:   PRVI PUT NEŠTO UČINIO ZA CRNU GORU: DRITAN PJEVAO...

Dodala je da se za novu Vladu treba glasati kako bi se institucije odblokirale.

– Moramo izabrati nosioce pravosudnih funkcija i izglasati reformu izbornog zakonodavstva. To moramo da uradimo. Očekujemo da se procesiuraju svi koji treba da odgovaraju za veleizdaju države. Počev od Zdravka Krivokapića koji je tokom deševanja na Belvederu bio na vezi sa drugom državom do Vesna Bratić koja je štetočina u političkom smislu- rekla je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, početak kraja prethodne Vlade bila je izjava Leposavića da ne priznaje genocid u Srebrenici.

– Kraj te vlade bila su dešavanja na Belvederu- navela je Vuksanović Stanković.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more