IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Postoji ambicija da se sa AFEROM Knežević prekrije ona sa Medenicom, AKCIJA NA CETINJU bila…

Komentarišući slučaj audio snimaka na kojima navodno govori jedan od komandira u Protivterorističkoj jedinici Petar Knežević, premijer Dritan Abazović poručuje da je važno da organi rade svoj posao.

“Ne bih volio da afera za Kneževića pokrije aferu Vesne Medenice, mislim da postoji ta ambicija. 

Pozivam nadležno tužilaštvo da aktivnosti u oba slučaja sprovedu do kraja, poručio je Abazović na konferenciji za medije nakon posjete kampa eko-aktivista na Komarnici.

Afirmišem Tužilaštvo da rasvijetele oba slučaja do kraja”, kazao je Abazović novinarima.

Za njega, kako je rekao, nije neočekivano da se u Crnoj Gori ponovo bude duhovi nacionalizma, posebno nakon izbora nove Vlade.

“Za mene nije neočekivano da se u Crnoj Gori bude duhovi prošlosti, nacionalizma. Ljudi koji ne žele Crna Gora da ide naprijed će uvijek aktivirati takve teme”, istakao je Abazović, navodeći da ne misli na konkretni slučaj.

Nikad u mom prisustvu nijednu neprimjerenu riječ od strane Miloša Rakonjca nijesam čuo, kazao je Abazović. 

Ostaje pri stavu, uprkos snimku, da je akcija policije na Cetinju bila uspješna.

Šta govori snimak? Šta neko priča u kafani?

Zar ozbiljna Vlada treba tim da se bavi. Nikakvih posljedica na Cetinju nije bilo, mi smo sačuvali mir. Ako neko misli da je tamo trebalo da padne krv, oni rade protiv države i guraju zemlju u probleme.

Čitaj još:   PREMIJER ŠOKIRAN: Dritan, špijunčina pokvario Podoljubu štimung, na korona pričešću! (foto i video)

Zato mislim da je bila uspješna akcija policije na Cetinju- naglasio je Abazović, navodeći da je “duboko nesrećan” što su se dogodili 4. i 5. septembar.

Apsolutna je neistina, tvrdi, da je napravljen dogovor sa Demokratskom partijom socijalista za postavljanje njihovih kadrova po dubini.

On je kazao da je zakon o Vladi jedan od ambicioznih planova koji nam je potreban baš zbog situacija kao što je izgradnja hidroelektrane na Komarnici.

Ova vlada će biti maksimalno posvećana tome da se ne realizuju projekti koji značajno narušavaju životnu sredinu– rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora kao NATO zemlja mora da ima poligon za vojne vježbe.

Moramo da nađemo alternativu, ona mora da bude u nekoj zoni koja nije toliko ekološki značajna, koja je više krševita. S obzirom da naša Vojska mora negdje da trenita, mi to moramo da obezbijedimo – naglasio je Abazović.

Za njega, kako je rekao, nije neočekivano da se u Crnoj Gori ponovo bude duhovi nacionalizma, posebno nakon izbora nove Vlade.

Čitaj još:   NOVI PAZAR I BEOGRAD...ŽARIŠTA COVID19: MOGUĆ POLICIJSKI ČAS!

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more