IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILENKO Perović: ”NSD SMETA CETINJE JER IM SMETA SVE CRNOGORSKO”

Potpuno je očekivano da Novoj srpskoj demokratiji (NSD) smeta Cetinje, jer njima smeta sve što je crnogorsko, kazao je za Antenu M predsjednik crnogorskog PEN centra Milenko A. Perović, komentarišući prijetnje NSD da se Cetinju uzme status Prijestonice.

„Cetinje im smeta kao faktičko, duhovno, političko, ideološko središte Crne Gore. Za srpske nacionaliste i četnike iz tih razloga je vrlo razumljivo što Cetinje izaziva toliki odijum i oni, gledajući da naude Cetinju, hoće da naude Crnoj Gori“, ocijenio je on.

Upitan da li može da se promijeni status Cetinja kao što tvrde iz NSD, Perović kaže da je u formalno pravnom smislu sve moguće, ako postoji zla parlamentarna većina.

„Čak i u situaciji da hipotetički ta većina postoji, a malo je vjerovatno da će se ona više ikad uspostaviti u Crnoj Gori, malo je vjerovatno da će se iko usuditi i u Crnoj Gori i van nje da mijenja status Cetinja kao Prijestonice Crne Gore. Tako se i ova inicijativa može razumijeti kao izraz njihove potpune frustracije u pogledu svog položaja u Crnoj Gori“, kaže Perović.

Čitaj još:   Oglasila se Uprava policije: Odgovorićemo efikasno na sve oblike nasilja... (foto i video)

Komentarišući saopštenje SNP-a u kojem ta partija staje u zaštitu Petra Kneževića, višeg policijskog inspektora u Protivterorističkoj jedinici Uprave policije koji je postao predmet hitne istrage Specijalnog državnog tužilaštva i Unutrašnje kontrole MUP-a nakon objave tri audio snimka na kojima se hvališe da je prije i tokom ustoličenja Joanikija II ,,držao na vezi“ pet kriminalnih grupa širom Crne Gore, Perović kaže da SNP štiti svoju ideologiju i svoje ljude.

„To je sa druge strane vrlo loš znak i pokazatelj onoga što svako, ko je iole politički pismen, očekuje: da će SNP biti ozbiljni remetilački faktor u svakom pokušaju ove i svake buduće Vlade, da se Crna Gora konsoliduje poslije potonjih parlamentarnih izbora. Dakle najjednostavnije rečeno, četnička partija brani četništvo“, zaključio je Perović.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more