IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA: DANAS I OBLAČNO I VEDRO, Ljeto je pred vratima, a temperatura će biti… (foto)

Temperatura za stepen, dva viša nego prethodna dva dana. Kako gdje…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08. 05. 2022… 09: 38… PROGNOZA VREMENA: DANAS I OBLAČNO I VEDRO, Ljeto je pred vratima, a temperatura će biti… (foto)

U Bosni i Hercegovini je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugozapadu Bosne je zabilježena kiša…

Jutros je najniža temperatura zraka zabilježena na Bjelašnici, četiri stepena, dok je najtoplije bilo u Neumu, 16 stepeni. U Sarajevu je izmjereno 10 stepeni C.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 17 do 23 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 19 stepena.

nedjelja, 08.05.2022. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika, uzrokovanih nestabilnim vremenom. Opšta slika će, uz manje padavina, biti ljepša na sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Od meteopatskih reakcija, kod osjetljivih osoba moguće su promjene raspoloženje, glavobolja, dekoncentracija. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   PREDMET "MEMIĆ": SIPA pretresa prostorije Hitne pomoći KS... (foto)

ponedjeljak, 09.05.2022. godine
Ugodnije u odnosu na vikend, uz više sunca i stabilnije vremenske. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Poslijepodnevni pljuskovi, uz nešto izraženiji osjet sparine, mogli bi mjestimično kvariti ugođaj, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana.  

U utorak prije podne vrijeme će biti sunčano. Poslije podne porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepena.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme i jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U četvrtak sunčano i jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more