IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čanak: CETINJE danas centar čitavog regiona, ovo je POBJEDA CRNE GORE…

Upoređujući Cetinje danas dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Čanak je rekao da je sada atmosfera apsolutno svečarska.

Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za portal Pobjeda da Cetinje danas centar demokratije, ne samo Crne Gore, nego čitavog regiona.

“Kada svi budu mogli, u svakom dijelu regiona da, bez obzira na naciju i vjeru i porijeklo, osjećaju dobrodošli i toliko domaći i tolikoevropski kao danas na Cetinju mi ćemo živjeti u jednom mnogo boljem svijetu nego danas”, poručio je Čanak u prijestonici uoči okupljanja građana na Belvederu povodom Dana pobjede.

Upoređujući Cetinje danas dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Čanak je rekao da je sada atmosfera apsolutno svečarska.

“Zato što se vidi sve ono što je prošle godine najavilo promjene u Crnoj Gori, do kojih je donekle došlo. Potpuno je jasno– debakl prošle vlasti u septembru je doveo do toga da ona prestane da postoji u obliku u kom je postojala”, dodao je Čanak.

Ovaj dan je, kako je rekao, bitan i za Cetinje i za Crnu Goru jer je dokaz da je ovakvo crnogorstvo, kom svjedočimo u Prijestonici, inkluzivno.

Čitaj još:   "ČISTI PREVARANTI, BRE": Čanak se obrušio na vlast...

“Ono uključuje sve nacije, sve vjere, sve građane Crne Gore i sve građane koji žele dobro Crnoj Gori i Evropi. I upravo zbog toga je ovo danas praznik koji treba dočekati i ispratiti sa osmjesima”, naglasio je Čanak.

Prema njegovim riječima, kada je prije dvije godine DPS izgubio većinu u parlamentu, primijetio je da su mnogi trijumfalno tvrdili da je to kraj, ne samo Mila Đukanovića i njegove partije, već i Crne Gore kao takve.

Međutim, podsjeća da je i tada rekao da je to vrhunac uspjeha i Đukanovića i svih onih koji su uspjeli da od Crne Gore naprave međunarodno priznatu, suverenu državu i članicu NATO-a.

“Zato što je mirna smjena vlasti dokaz uspjeha projekta. I sada se vidi da sam bio u pravu. Jer sada će doći do pročišćavanja nataloženih slojeva nepotizma, korupcije i svega onoga što dugogodišnja vlast nosi sa sobom, ali će to izbistriti sve zasluge prethodnog perioda jer će pokazati Crnu Goru u punoj njenoj zrelosti da stane rame uz rame sa najrazvijenijim svjetskim demokratijama…

Tako da u tom svjetlu mislim da je ovo veliki dan i pobjeda Crne Gore”, zaključio je za naš portal Čanak.

Čitaj još:   Grupa građana CETINJA: VLAST STALJINISTIČKI KAŽNJAVA SVE NEISTOMIŠLJENIKE

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more