IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Tijelo Ivice Osima stiglo u Bosnu i Hercegovinu, u subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legende… (foto, video)

Tijelo Ivice Osima stiglo je na groblje Bare u popodnevnim satima, a putovanje je iz Graza trajalo od jutros…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, utorak, 10. 05. 2022… 19: 38… SARAJEVO: Tijelo Ivice Osima stiglo u Bosnu i Hercegovinu, u subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legende… (foto, video)

Kako saznaje N1, tijelo Ivice Osima stiglo je u Bosnu i Hercegovinu, te dopremljeno na groblje Bare.

Putovanje prema Bosni i Hercegovini iz Graza počelo je jutros, a tijelo Straussa sa Grbavice stiglo je na groblje Bare u popodnevnim satima.

Ivica Osim trebao bi biti sahranjen 14. maja, a do tada će biti održana komemoracija u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a FK Željezničar i N/FS BIH otvorili su knjige žalosti kako bi se u njih mogli upisati svi koji to žele.

Ivica Osim preminuo je 1. maja ove godine u 81. godini života.

Komemoracija, sahrana i ispraćaj legende Fudbalskog kluba Željezničar, bosanskohercegovačkog sporta, grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, Ivice Osima, održat će se u subotu u Sarajevu…

“Nedavna vijest o smrti našeg igrača, trenera i sportskog velikana Bosne i Hercegovine, legendarnog Ivice Osima, rastužila je mnoge poznavatelje njegovog rada i djela, kako u našoj zemlji tako i širom regije i svijeta. U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati”, saopšteno je u utorak iz kluba.

Čitaj još:   VELJKO Bulajić- Proslavljeni jugoslovenski reditelj: Četnici su sebe zauvijek obilježili kao izdajnike… (foto, video)

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko “Željinih” uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju Ivici Osimu. Direktan prenos komemoracije može se gledati na BHT 1.

Kako je najavljeno, okupljanje ispred stadiona je u 12 sati, polazak u 12: 30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Čitaj još:   TONINO PICULA DIREKTNO: "SPC" otvoreno se miješa u unutrašnja pitanja CRNE GIRE, pokušava na sve načine poništiti crnogorski identitet"... (foto, video)

Ivica Osim ostat će upamćen i kao veoma dobar selektor fudbalskih reprezentacija bivše SFR Jugoslavije i Japana.

Bio je počasni predsjednik FK Željezničar i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ivica Osim preminuo je 1. maja ove godine u austrijskom Grazu, gdje je živio posljednjih godina.

izvor iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more