IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vaha HALILHODŽIĆ ŠOKIRAO SVIJET: Postavio uslove MAROKANCIMA koje ne mogu da ispune… (foto, video)

VAHID Halilhodžić je pred marokanski savez postavio svoje uslove za raskid saradnje…

RABAT: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12. 05. 2022… 00: 28… Vaha HALILHODŽIĆ ŠOKIRAO SVIJET: Postavio uslove MAROKANCIMA koje ne mogu da ispune… (foto, video)

Još uvijek se ne zna ko će voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. Trenutno je na klupi još uvijek Vahid Halilhodžić koji ih je i odveo do Katara gdje su u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Marokanski savez se želi riješiti Halilhodžića, no prema pisanju tamošnjih medija, to neće biti tako jednostavno. U Savez je danas navodno stigao jasan uslov koji je Vaha postavio kako bi raskinuo ugovor sa reprezentacijom Maroka.

Bivši trener mnogih svjetskih klubova poput TRABZONSPORA, Dinama iz Zagreba traži isplatu svih svojih plata do kraja ugovora, a to znači da bi mu, u slučaju otkaza, Marokanci morali isplatiti čak četiri miliona eura. To je iznos koji je za njih u ovom trenutku prevelik i to ih je šokiralo.

Čitaj još:   SARAJEVO:Željko Joksimović, u novogodišnjoj noći pjeva na Trgu BiH...

Dodatni problem je i što Vahina potencijalna zamjena, Andre Villas- Boas, traži 450.000 eura mjesečno, a to je opet preveliki zalogaj za Maroko.

Tako izgleda da će Vaha Maroko voditi barem još u idućoj prijateljskoj utakmici protiv SAD- a, a i da danas marokanski mediji čekaju da vide hoće li se na popisu za tu utakmicu naći otpisane zvijezde Hakim Ziyech, Amine Harit i Noussair Mazraoui…

BONUS VIDEO:

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more