IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dritan Abazović ugostio reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića: Država da podrži izgradnju džamije u Podgorici… (foto)

Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 13. 05. 2022… 12: 28… Dritan Abazović ugostio reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića: Država da podrži izgradnju džamije u Podgorici… (foto)

Čestitajući izbor na funkciju premijera, reis je naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Reis Islamske zajednice je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu iznaći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

„Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je reis Fejzić.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Andrija MANDIĆ i Milan Pipun KNEŽEVIĆ, da pokažu svoju novu “evropsku" orijentaciju i odgode popis u skladu sa stavom EP... (foto)

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

„Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je premijer Abazović, zahvaljujući se na čestitkama upućenim od strane reisa Fejzića i Islamske zajednice povodom stupanja na novu dužnost.

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more