IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIYEV- Ukrajina: “Mrtve ruske vojnike smo utovarili u vagone, spremni smo ih vratiti Rusiji” (foto, video)

Više hladnjača stacionirano u različitim regijama diljem Ukrajine, nekoliko stotina tijela koja su se nalazila u objektu na periferiji Kijeva su snimile kamere agencije Reuters…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 14. 05. 2022… 00: 48… KIYEV- Ukrajina: “Mrtve ruske vojnike smo utovarili u vagone, spremni smo ih vratiti Rusiji” (foto, video)

UKRAJINSKA vojska je objavila da je utovarila tijela ruskih vojnika u vagone- hladnjače, i da ih je spremna poslati u Rusiju u skladu s međunarodnim pravom, prenosi Reuters.

Vlasti su utovarile tijela nakon borbi u Kijevu i Černjigovskoj regiji.

“Prema normama međunarodnog humanitarnog prava, a Ukrajina ih se striktno pridržava, nakon završetka aktivne faze sukoba strane moraju vratiti tijela vojske druge zemlje. Ukrajina je spremna vratiti tijela agresoru”, rekao je Volodimir Lamzin, šef ukrajinske civilno- vojne suradnje.

Čitaj još:   ISPRED SKUPŠTINE SMO: "Nije ovo Srbija, Nosite im svoje, Pada Vlada usred Titograda, Crna Gora je vječna"…(foto i video)

Lamzin je rekao da je nekoliko hladnjača stacionirano u različitim regijama diljem Ukrajine. Nekoliko stotina tijela koja su se nalazila u objektu na periferiji Kijeva su snimile kamere agencije Reuters.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more