IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAŠ PREDLOG: Savršeni mekani omlet sa povrćem, ne samo za zdrav doručak, nego i za… (foto, video)

Ukoliko niste do sada ovladali umijećem pripreme omleta, sada je pravo vrijeme da savladate ovu jednostavnu tehniku...

ISTANBUL: Regija, vijesti, nedelja, 15. 05. 2022… 10: 48… NAŠ PREDLOG: Savršeni mekani omlet sa povrćem, ne samo za zdrav doručak, nego i za… (foto, video)

Prilikom odabira opcije doručka uzmite u obzir sve nijanse nadolazećeg dana. Ako za sat ili dva možete pojesti nešto, možete odabrati salatu ili sir. Ali ako imate dug radni dan, bolje je odlučiti se za omlet. Recept za omlet s povrćem malo je složeniji od jednostavnog omleta, ali ovo je jelo zdravije i zadovoljnije

Sastojci:
4 jaja
glavica crnog luka
šolja gljiva
paprika
paradajz
ulje
So i biber
Svježi peršun

Prvo pripremite povrće. Isjeckajte luk, zatim paradajz, papriku i gljive. Ako vam je lakše, možete sve povrće staviti u sjeckalo. Razbijte jaja u zdjelu i dobro ih izmutite. Možete im dodati malo vode, koja će im dati dodatnu prozračnost. Zatim dodate so i biber.

Čitaj još:   BRAVO Vjernici iz BiH krenuli na put ka Medini: Susret s Ćabom nemoguće je opisati riječima...

Zagrijte ulje u tavi na srednjoj jačini vatre. Kada se ulje zagrije, dodajte luk i papriku i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodate i paradajz. Kada voda od povrća ispari, dodajte i gljive.

Nakon što je povrće omekšalo, i rasporedili ste ga ravnomjerno po cijeloj tavi, uspite jaja i pustite par minuta da se zapeče. Omlet pržite po ukusu, u zavisnosti da li želite da bude dobro zapečen ili malo siroviji. Nakon što ste ga ispekli, omlet servirate u tanjir i dodate malo svježeg peršuna, te rukolu i šeri paradajz.

izvor iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more