IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIŠTINA: Kosovo nema informacija da su četiri zemlje povukle priznanje Kosova kako tvrdi Beograd… (foto, video)

Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova je kazala da Srbija treba da podrži učlanjenje Kosova u SE, ukoliko je zaista zainteresovana za Srbe, građane Kosova…

PRIŠTINA: Kosovo, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15. 05. 2022… 11: 48… PRIŠTINA: Kosovo nema informacija da su četiri zemlje povukle priznanje Kosova kako tvrdi Beograd… (foto, video)

Kosovo nema informacija da su četiri zemlje povukle priznanje Kosova kako to tvrdi Beograd, izjavila je danas zamenica premijera i ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Donika Grvala, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji za novinare po povratku iz Strazbura, gde je u četvrtak zvanično predala zahtev Kosova za članstvo u Savet Evrope, Grvala je istakla da u vezi tvrdnji šefa diplomatije Srbije Nikole Selakovića da su četiri zemlje povukle priznanje, Vlada Kosova nema takvih informacija.

“Činjenica da samo nekoliko sati nakon apliciranja Kosova za članstvo u Savet Evrope oni kažu da imaju spremna četiri povlačenja priznanja govori dve stvari ili je vest lažna ili oni već duže vreme rade na povlačenju priznanja za razliku od onoga što izjavljuju javno. Istina je da smo imali informacije od različitih zemalja sa različitih kontinenata da Srbija nijednog momenta nije prestala sa radom na povlačenju priznanja”, kazala je Grvalla.

Čitaj još:   STRAŠNI DETALJI TRAGEDIJE: Automobil sletio niz padinu i zapalio se, izgorjela braća stara 19 i 12 godina? (foto, video)

Dodala je da Kosovo ima informacije da je Srbija u afričkim zemljama nudila rusko oružje, ruske vakcine i šećer za povlačenje priznanja, ali te zemlje nisu povukle svoja priznanja. Zbog tajnosti nije mogla da navede o kojim je zemljama reč.

Ona je kazala da i Srbija treba da podrži učlanjenje Kosova u SE, ukoliko je zaista zainteresovana za Srbe, građane Kosova.

Šefica kosovske diplomatije je ocenila da je započet dug proces do učlanjenja u Savet Evrope, za koji niko ne može znati koliko će trajati. Ona je istakla da je od 46 članica SE, 31 priznala Kosovo, te da nema razloga da te zemlje ne podrže prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju. Takođe je naglasila da Kosovo ima i potpisanu podršku mnogih zemalja članica SE.

Grvala je naglasila da će Kosovo voditi razgovore sa svakom zemljom pojedinačno, ali i sa svakim poslanikom u Generalnoj Skupštini SE…

BONUS VIDEO: Priština podnela zahtev za prijem u SE, Vučić izjavio da je Vašingtonski sporazum srušen…

Čitaj još:   HOROR: U terorističkom napadu ranjeno osam policajaca i jedan civil na jugoistoku TURSKE... (foto, video)

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more