IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HLADAN TUŠ ZA DRITANA : Bošnjačka stranka PROTIV “Otvorenog Balkana”

Berlinski proces i CEFTA nam nude sve ono što se navodno nalazi u programu Otvorenog Balkana i s toga ostajemo pri stavu da je za Crnu Goru i njen integracioni put najbolji model Berlinski proces, koji je pod pokroviteljstvom EU”, istakao je glasnogovornik Bošnjačke stranke za Politicki.ba.

“Otvoreni Balkan je za nas jedna velika nepoznanica i on neće dobiti bjanko podršku Bošnjačke stranke ni u vladi, ni u parlamentu”, poručio je Adel Omeragić.

U izjavi za Politicki.ba on je poručio da je Bošnjačka stranka spremna “sva pitanja staviti na sto i o njima razgovarati”. 

“Ono što je naš sadašnji stav je da Otvoreni Balkan smatramo procesom koji ne može ići uporedo sa pristupanjem Evropskoj uniji, prije svega jer bi on zahtijevao i neke izmjene zakonske regulative, tu ponajprije mislim na Zakon o strancima, Zakon o graničnoj kontroli, Zakon o radu, set poreskih i carinskih zakona i tako dalje. 

Mi smo te zakone već usaglasili sa zakonodavstvom EU i svaka izmjena bi bila korak unazad jer je jedan od ključnih uslova za pristupanje EU harmonizacija zakonodavstva sa zakonodavstvom EU. 

Čitaj još:   KARLEUŠA, ISMIJALA CECU I NA BOŽIĆ... (foto)

Berlinski proces i CEFTA nam nude sve ono što se navodno nalazi u programu Otvorenog Balkana i s toga ostajemo pri stavu da je za Crnu Goru i njen integracioni put najbolji model Berlinski proces, koji je pod pokroviteljstvom EU”, istakao je glasnogovornik Bošnjačke stranke za Politicki.ba.

Ova je partija jedna od sastavnica manjinske Vlade Crne Gore Dritana Abazovića. 

On se zalaže za pristupanje Crne Gore Otvorenom Balkanu, ali –  očito – za to nema podršku. 

Protiv pristupanja Otvorenom Balkanu je i Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS). 

Ova partija daje podršku Vladi u Skupštini Crne Gore. 

izvor: slobodnabosna.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more