IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Teška noć na BISTRIKU više uhapšenih, pucanje u gradu… (foto)

U sarajevskom naselju Bistrik u večernjim satima predhodnog dana došlo je do pucnjave…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 17. 05. 2022… 11: 48… SARAJEVO: Teška noć na BISTRIKU više uhapšenih, pucanje u gradu… (foto)

Sinoć oko 22 sata došlo je do pucnjave na raskrsnici ulica Bistrik i Balibegovica, općina Stari Grad Sarajevo. Tom prilikom, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih osoba.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su pronašli i uhašpsili F. P, rođen 1998. godine u Sarajevu kao i A. M, rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opće opsanosti.

Čitaj još:   SARAJEVO Demobilisani borci dali rok od jednog sata da "zakažu sjednicu"...

Također je uhapšen D. P. rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomoć počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela.

Oni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP- a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.

izvor (SB)

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more