IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN ĆUTI O TAJNIM SASTANCIMA U BEOGRADU: Rado bi da se zaboravi vila ”BOKELJKA”…

Kako su kazali naši izvori, sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili ”Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima. Ovom prilikom nećemo pisati o detaljima sastanaka i o tome kako se predsjednik Srbije odnosio prema Abazvoiću, eksponirajući ga kao svojevrsni politički trofej.

Politički pogubljeno lice Dritan Abazović je do skoro obavljao najprljavije poslove i pokušavao da kao potpredsjednik najgore vlade u istoriji Crne Gore gurne državu u mrak teokratije i pretvori je u statističku grešku ”srpskog sveta”.

U stilu napaljenog postadolescenta sa teškom krizom identiteta, zajedno sa kompletnim diletantskim provizorijumom na čijem je čelu bio opijeni vjerski ekstremista Zdravko Krivokapić, srljao je iz jedne brljotine u drugu.

Njegov učinak kao čovjeka zaduženog za bezbjednosni sektor je za zaborav, a razmjeru destrukcije koju je ostavila vlada čiji je potpredsjednik bio, tek ćemo osjetiti u periodu koji predstoji.

Ovaj napaljeni politički diletant ipak je uspio da avanzuje na mjesto premijera, istina privremenog, koristeći oružje koje se najbolje uklapa u profil njegove ličnosti – izdaju.

Kada je shvatio da ne može da obavi projekat pokoravanja Crne Gore putem destruktivnog djelovanja iznutra, pod pritiskom ozbiljnih političkih centara u državi, potpomognutih pritiskom sa zapada, odlučio je da preko noći izda Zdravka Krivokapića, nakon čega je postao premijer privremene vlade.

Saradnik BIA- e

To što je takozvani “kratki pendrek” selektivne pravde izdao premijera kome se kleo na vjernost, ne mora da čudi s obzirom na tradiciju sklonosti crnogorskog Rahmana Morine za saradnju sa antidržavnim obavještajno-bezbjednosnim centrima.

Podrška velikosrpskim političkim snagama i pristanak da poljubi ruku mrzitelju Crne Gore pokojnom Amfilohiju Radoviću koji je sklopio izdajničko-teokratsku vladu u manastiru Ostrog, bio je povod da počnu spekulacije da to radi po nalogu stranih obavještajno-bezbjednosnih službi, prije svega BIA-e. Čak se spekulisalo da kao doušnik BIA-e ima kodno ime ”Šok”.

Nakon što je dugogodišnji načelnik uprave bezbjednosti i prvi operativac srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Marko Parezanović, odstranjen iz službe, počele su da cure informacije o njegovim susretima sa Abazovićem.

Kako smo već pisali, Abazović se prije nekoliko mjeseci, kada je obavljao funkciju potpredsjednika vlade sastao sa Parezanovićem u Bosni i Hercegovini (tačnije Hercegovini) na tajnoj lokaciji u okolini Trebinja.

Čitaj još:   MIRZA Šabović: Za nešto više od stotinu dana PORAZILI SMO DRITANA Abazovića...

Abazovića je tada na sastanak sa Parezanovićem dovezao funkcioner URA-e Luka Rakčević.

”Rakčević je samo dovezao Abazovića na sastanak sa Parezanovićem. Nakon što ga je dovezao Abazović se prebacio u automobil Parezanovića sa kojim se vozio nekoliko sati. Rakčević ih je čekao u svom autu”, rekli su naši izvori.

Sastanci sa Vučićem

O kakvom se kalibru ljudskosti radi u slučaju Abazovića najbolje govori i činjenica da osim što je sarađivao sa Parezanovićem, privremeni premijer Crne Gore, sastajao se više puta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok je bio na funkciji potpredsjednika vlade.

Kako su kazali naši izvori, sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili “Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima. Ovom prilikom nećemo pisati o detaljima sastanaka i o tome kako se predsjednik Srbije odnosio prema Abazvoiću eksponirajući ga kao svojevrsni politički trofej.

Uredništvo portala Aktuelno poslalo je sledeća pitanja na zvaničnu mejl adresu Abazovićevog kabineta kao i pres službi Vlade:

– Koliko puta se gospodin Abazović u posljednjih godinu susreo (zvanično ili nezvanično) sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem? 

– Gdje se susreo?

– Šta su bili razlozi tih susreta?

– Da li je premijer Abazović bio kod gospodina Vučića u Tolstojevoj 2a u vili “Bokeljka”, jednoj od najluksuznijih rezidencija Vlade Srbije?

– Koliko puta su se tu sastali?

– Da li su u njihovom društvu bili i neki drugi ljudi koji su ga vidjeli?  

– Da li je gospodin Abazović od gospodina Vučića i njegovih biznismena dobijao finansijsku pomoć i u kom iznosu?

Iz PR službe Vlade potvrdili su da su pitanja portala Aktueno stigla i da su proslijeđena na relevantnu adresu.

”Primili smo Vaš mail. Isti je poslat savjetniku predsjednika Vlade za medije na upoznavanje i dalje postupanje”, navodi se u odgovoru na naša pitanja koji smo dobili 10. maja.

Dritan zaćutao

Iako je prošlo devet dana od kad smo uputili pitanja, osim ovog šturog obavještenja iz kabineta privremenog premijera nijesmo dobili nikakav drugi odgovor.

S obzirom na okolnosti teško da ćemo odgovore i dobiti.

”Abazović zna koliko se puta sastajao sa Vučićem, takođe zna da za to postoje svjedoci. A osim toga bio je povezan i sa Parezanovićem iz BIA-e, što su veoma simptomatične okolnositi za jednog visokog državnog funkcionera. Jer tajno se sastajati sa visokorangiranim bezbjednosnim agentom i predsjednikom strane države koja ima teritorijalne pretenzije na Crnu Goru je u najmanju ruku, krajnje sumnjivo”, rekli su naši dobro upućeni sagovornici.

Čitaj još:   PODGORICA: DRITANOV ideolog najavljuje PREOKRET, RAZBJESNIO BEOGRAD...

S obzirom da iz kabineta Abazovića nailazimo na zid ćutanja, za pretpostaviti je da aktuelni privremeni premijer želi da sakrije svoje sastanke i sumnjive odnose sa predsjednikom Srbije Vučićem.

U interesu javnosti portal Aktuelno će nastaviti da istražuje sumnjive odnose Abazovića sa čelnikom Srbije i visokim bezbjednosno-obavještajnim funkcionerima te, a prema Crnoj Gori, hegemonistički nastrojene države.

Premijer može slobodno da nastavi da ćuti i gura ova pitanja pod tepih u nadi da će se zaboraviti sastanci u vili Bokeljka, jer očigledno nema odgovor koji bi sa njega uklonio hipoteku veleizdajnika koji gura propale velikodržavne regionalne projekte. Po čijem nalogu može se pretpostaviti.

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more