IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Pogledajte skok Amerikanca kojeg su iz Neretve izvukli hrabri Mostarci… (foto, video)

Dramatična akcija spašavanja dogodila se, kad su hrabri Mostarci iz rijeke izvukli turistu koji je sa svojim prijateljima posjetio Mostar…

MOSTAR:BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 05. 2022… 00: 58… STRAŠNO: Pogledajte skok Amerikanca kojeg su iz Neretve izvukli hrabri Mostarci… (foto, video)

Filmske prizore spašavanja mladog Amerikanca iz Neretve, koji nakon neuspjelog skoka sa Starog mosta u Mostaru nije uspio isplivati, snimili su njegovi prijatelji. Nisu ni slutili što će ih zadesiti u avanturističkom pohodu na UNESCO- ov spomenik.

Zahvalni što su mostarski skakač Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković, koji vozi turiste na čamcu ispod Starog mosta, svojom prisebnošću i hrabrošću brzo djelovali i spasili njihovog prijatelja, mladi Amerikanci objavili su video na društvenim mrežama.

Čitaj još:   PLJEVLJA: VDT istražuje slučaj BUKOVICA, Hag poslao informacije za 16 građana CRNE GORE zbog zločina...

Podsjetimo, dramatična akcija spašavanja dogodila se u četvrtak poslijepodne, kad su hrabri Mostarci iz rijeke izvukli turistu koji je sa svojim prijateljima posjetio Mostar.

Mladi sportista bio je uvjeren da može izvesti skok s mosta, a njegovi su prijatelji krenuli snimati taj podvig i ne sluteći kakva će drama uslijediti samo nekoliko sekundi kasnije.

Snimak možete pogledati ovdje:

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more