IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LONDON: Wimbledon zabranio nastup Rusima i Bjelorusima, stigla reakcija ATP- a! (foto, video)

ATP je potvrdio da se na Wimbledonu neće moći osvojiti bodovi za svjetsku ljestvicu, zbog odluke da se zabrani nastup ruskim i bjeloruskim teniserima…

LONDON: Svijet, Sport, vijesti, subota, 21. 05. 2022… 00: 08… LONDON: Wimbledon zabranio nastup Rusima i Bjelorusima, stigla reakcija ATP- a! (foto, video)

ATP je odlučio da neće dodijeliti bodove koje igrači ostvare uspjeh na ovogodišnjem Wimbledonu. Odgovor je to na odluku Wimbldona koji je zabranio nastup ruskim i bjeloruskim natjecateljima, a ATP ju je danas objavio na svojim službenim stranicama.

“Mogućnost igrača bilo koje nacionalnosti i sudjeluju na turnirima na temelju zasluga, i bez diskriminacije, temeljna je za naš Tour. Odluka Wimbledona da ruskim i bjeloruskim igračima zabrani natjecanje u Velikoj Britaniji ovog ljeta narušava ovo načelo i integritet sustava ATP ljestvice. Također nije u skladu s našim sporazumom o rang listi. U odsustvu promjene okolnosti, s velikim žaljenjem i nevoljkošću ne vidimo drugu opciju nego da uklonimo bodove ATP ljestvice iz Wimbledona za 2022. godinu”, obrazložili su.

Čitaj još:   PREMINUO OLIVER DRAGOJEVIĆ: Zauvijek otišao jedan velikan muzike...

Pravila radi zaštite igrača

Nadalje navode kako njihova pravila i sporazumi postoje kako bi zaštitili prava igrača u cjelini. “Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne riješe, predstavljaju štetni presedan za ostatak Toura. Diskriminacija na pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na Touru koji djeluje u više od 30 zemalja”, ističu.

Podsjetili su također kako njihova osuda invazije Rusije na Ukrajinu ostaje nedvosmislena, da su prekinuli Tour u Moskvi te da pomažu Ukrajini.

“Odluka Wimbledona da ruskim i bjeloruskim igračima zabrani natjecanje u Velikoj Britaniji ovog ljeta narušava ovo načelo i integritet sustava ATP ljestvice”, naveo je ATP, dodajući da se ove godine neće osvajati bodovi na Wimbledonu.

izvor agencije

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more