Vijesti

TUGA DO NEBA: Prijatelj Mateja Periša otkriva detalje iz života preminulog Splićanina… (foto, video)

“KUPIO JE SEBI AUTO, MOTOR, ŽELIO JE DA KUPI I BROD”…

SPLIT: Regija. Crna Hronika, vijesti, nedelja, 22. 05. 2022… 00: 08… TUGA DO NEBA: Prijatelj Mateja Periša otkriva detalje iz života preminulog Splićanina… (foto, video)

Želio je da kupi brod, da počne samostalno da radi kao skiper. Planirao je budućnost. Imao ie mnogo planova, a onda se ovo dogodilo…”

Ovako za “Blic” započinje svoju priču o Mateju Perišu (27), mladiću čije je tijelo prije tri dana isplivalo iz Dunava kod Ade Huje, njegov dugogodišnji prijatelj koji je želio da ostane anoniman.

O kobnoj noći, kada je Matej izašao iz noćnog kluba “Gotik” i nestao, kaže ne zna ništa novo. On je želio da se osvrne na Mateja, njegov život i planove za budućnost.

“Matej je bio divan momak, prava drugarčina. Uvijek pozitivan, nasmijan. Na život je gledao kroz ljubičaste naočare. Izbjegavao je svađe, sukobe, a u ljudima je uvijek vidio dobro”, prisjeća se svog prijatelja naš sagovornik.

Prema njegovim riječima Matej je imao plan za svoju budućnost. Želio je da stvori nešto svoje, ali i ostvari želje svog oca Nenada.

“On je skupio novca i kupio sebi auto, pa i motor. Imao je u planu da kupi svoj brod, jer više nije htio za drugog da radi. Otac ga je nagovarao da ostane u branši za ono što je studirao da se time bavi. On je htio da posluša Nenada i da bude i skiper i da radi u kancelariji”, kaže naš sagovornik.

On priča i da je Matej volio humanitarni rad, te i da je učestvovao na brojnim turnirima koji su bili humanitarnog karaktera.

“Uvijek je svima želio da pomogne. Matej je bio čovjek koji nikada nije imao loše momente. Zato, vjerujem da je njegova smrt nesrećni slučaj, da je slučajno upao”, kaže on i dodaje da se svima život promijenio nakon Matejevog nestanka.

“Sve je potpuno drugačije. Ljudi su se promijenili, naši životi su se promijenili. Njegovim roditeljima je najteže”, priča naš sagovornik.

On naglašava da je Matej cijelog života imao roditeljsku ljubav i pažnju.

“Iako su mu roditelji živjeli odvojeno oni su se trudili da to ne osjeti, da ima ljubav i sve šta mu je potrebno”, zaključuje on.

“Izlazio na 15 minuta, pa se vraćao”

“Kobne noći Matej je u ‘Gotiku’ nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on te noći upoznao neku djevojku i drugovi koji su bili sa njim su sve vrijeme mislili da je sa njom. Tek kada su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje”, ispričao je drugi Matejev prijatelj (ime i prezime poznato redakciji) o kobnoj noći u klubu u Beton Hali.

“Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti”, otkriva on.

Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

“Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu”, priča Matejev drug koji je želio da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji “Blica”).

“Borio se da dopliva do obale”

Prema njegovim riječima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su dio objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da vjeruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspijeva.

“Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspio…”, kaže naš sagovornik i dodaje da ne vjeruje da bi neko “čiste glave išao da skoči u vodu”.

“Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio, nastavio je trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo…”, kaže on.

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu “Gotik” te kobne noći.

“Nestajao je tu noć u ‘Gotiku’ na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku djevojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno”, kaže on.

“Svakome je htio da pomogne”

O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo riječi hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvijek nasmijan i srećan.

“Uvijek je htio pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voljeli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako”, priča nam on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prije svega zbog njegovih roditelja.

“Lakše je samo da bi roditelji imali gdje da zapale svijeću i da Matej bude sahranjen u svom gradu”, kaže on.

BONUS VIDEO: Nakon SMRTI MATEJA PERIŠA, Oglasila se MAJA SOPTA, Kao i MATEJEV PRIJATELJ Sa NOVIM DETALJIMA!

izvor Blic.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

TODOR Goranović, koji savjetuje MILOKA Spajića, vraćen iz Brisela: Nije prošao bezbjednosnu provjeru NATO?! (foto)

Vlada imenovala savjetnika za bezbjednost premijera kojeg je 2021. godine ministarka odbrane Olivera Injac, mimo…

4 sata ago

ANDREJ Nikolaidis: Nikad sa DPS- om znači, vazda sa Frontom. A to znači: vazda sa Moskvom… (foto)

Parola „DPS nikada više neće biti vlast – sa kim god, samo ne sa DPS-…

5 sati ago

Snažan zemljotres pogodio Balkan: MAGNITUDA POTRESA 5,7 STEPENI PO RICHTERU, epicentar je u… (foto)

"Vrlo jak potres, automobil mi se pomicao lijevo-desno", pišu svjedoci u aplikaciji EMSC- a.,, SOLUN:…

5 sati ago

PROGNOZA VREMENA za narednih nekoliko dana: Sunčano sa temperaturama do 27 stepeni C… (foto)

Jutros je nešto više oblaka bilo ali i sunčano vrijeme uz malu oblačnost.,, Novo pogoršanje…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 30. mart 2024. godine…

Osjećate se kao da ste pod kontrolom, a to je u potpunoj suprotnosti s vašim…

16 sati ago

This website uses cookies.