IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od naredne dvije sedmice, odnosno do 6. juna…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 23. 05. 2022… 11: 38… PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od naredne dvije sedmice, odnosno do 6. juna.

ponedjeljak, 23.05.2022. godine
Stabilnije i sunčanije vrijeme uslovljava povoljne biometeorološke prilike. Tokom prijepodneva biće svježije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperature zraka i pojačanog osjeta sparine hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Poslijepodnevni pljuskovi mjestimično bi mogli kvariti ugođaj.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 11; Ivan- sedlo, Livno, Sarajevo 14; Bugojno, Široki Brijeg 15; Drvar, Jajce, Srebrenica 16; Trebinje, Zenica, Zvornik 17; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Grude, Sanski Most 18; Bijeljina, Doboj, Mostar, Prijedor, Tuzla 19; Neum 22°C.

“Sedmica ispred nas bit će bogata meteorološkim elementima. Prije podne preovladavat će uglavnom umjereno oblačno i sunčano. U drugom dijelu dana u većem dijelu zemlje izvjesna je kiša, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova, koju može pratiti i grmljavina, i to naručito u centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje”, navodi se u analizi.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. decembar 2018. godine

Na jugu se očekuje suho vrijeme, uz više sunčanih intervala. Puhat će slab do umjeren vjetar južnog smjera, koji će uvjetovati nadprosječne temperature zraka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14 do 20 celzija u Bosni, na jugu zemlje do 22. Najviše dnevne temperature između 26 i 32, mjestimično na jugu i krajnjem sjeveru do 34 stepena.

Nestabilno vrijeme sa kišom i kraćim pljuskovima očekuju se i početkom narednog mjeseca. Na jugu zemlje uslovi za pojavu kiše bit će slabi, tako da će ona prema raspoloživim podacima izostati.

“Temperature zraka u laganom padu. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 10 i 15 stepeni u Bosni, do 17 u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 22 i 27 stepena u Bosni, do 30 u Hercegovini”, zaključuje se…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more