IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: Zgrada FCJK i dalje nema zaštitu, kuburimo s nepristojno malim budžetom… (foto, video)

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić kaže da su i dalje korisnici jedine zgrade na Cetinju koja je zakonom zaštićena kao spomenik kulture a kojoj je oduzeta zaštitarska služba objekta…

CETINJE: Crna Gora. Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24. 05. 2022… 00: 30… ADNAN Čirgić: Zgrada FCJK i dalje nema zaštitu, kuburimo s nepristojno malim budžetom… (foto, video)

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić za CdM kaže: “To je urađeno kao znak ideološke odmazde bivše vlasti zbog nepristajanja na njihov šovinistički nacionalni program. I dalje kuburimo s nepristojno malim budžetom, koji ne omogućava adekvatan naučno-istraživački rad i izdavačku djelatnost”, navodi on u razgovoru za CdM.

Ipak, napominje da su dalje tu i obavljaju svoju misiju onoliko koliko je to moguće u ovim uslovima.

“Ne vjerujemo u najavljene promjene nove vlade jer je onaj koji je sastavljao tu vladu bio ključni faktor i za sastavljanje one prethodne koja je pogazila sve vrijednosti crnogorskoga društva i dovela u pitanje njen opstanak”, naglašava dekan FCJK.

Čitaj još:   DRITAN Abazović se sukobio sa voditeljkom oko SPC, ideologije četničkog pokreta ... (foto i video)

Kako ističe, svim javnim, tj. državnim ustanovama, osobito onima koje pripadaju domenu humanistike, uvijek je potrebna državna pomoć.

“Kako je montenegristika prilično pozno stasala, to je prirodno da je Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, kao ustanovi koja se bavi montenegristikom, državna pomoć uvijek bila potrebna. Nažalost, ta je pomoć počesto izostajala, a u potonje dvije godine nam odmoći od države nije falilo. Abazovićeva Vlada tek je formirana, tako da ne možemo reći da se FCJK nalazi u nešto drugačijoj situaciji u odnosu na koji mjesec ranije”, zaključio je Čirgić u izjavi za CdM. (Miraš Dušević)

BONUS VIDEO) Zastava Ukrajine na FCJK

izvor CdM.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: Popisom Srbija, želi da stvori uslove za formiranje političkog entiteta kako bi u Crnoj Gori dobili što Srbi imaju u BiH i Albanci u Makedoniji... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more