IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIZNAO DA JE POČINIO ZLOČINE U FOČI: Kazna od 20 godina zatvora za silovanje žrtava bošnjačke nacionalnosti… (foto, video)

Optužen da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti silovanjem dvije žrtve bošnjačke nacionalnosti u augustu 1992. godine, u prisustvu advokata priznao je krivicu za ovo djelo, saopćeno je iz Suda BiH…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24. 05. 2022… 14: 30… PRIZNAO DA JE POČINIO ZLOČINE U FOČI: Kazna od 20 godina zatvora za silovanje žrtava bošnjačke nacionalnosti… (foto, video)

Novica Tripković (1947), optužen da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti silovanjem dvije žrtve bošnjačke nacionalnosti u augustu 1992. godine, u prisustvu advokata priznao je krivicu za ovo djelo, saopćeno je iz Suda BiH.

Kako se ističe, sporazumnim priznanjem optuženi je u potpunosti priznao svoje sudjelovanje u počinjenom zločinu, te se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH i time doveo do ubrzanja procesa.

“Prije zaključivanja sporazuma Tužilaštvo BiH je obavilo razgovore sa oštećenim, koji su istakli da žele da optuženi odgovara za počinjene zločine i dali saglasnost za zaključenje ovog sporazuma”, saopćeno je iz Suda BiH.

Čitaj još:   HLADNO NA BJELAŠNICI 8 STEPENA: Vrijeme koje nas očekuje narednih dana...

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 8 godina, koju je objedinio sa postojećom ranijom kaznom koju optuženi izdržava, te izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina…

BONUS VIDEO: Српски Алкатраз – Затвор у Фочи

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more