IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUTI ZBOG MERLINA I CRNOGORSKE ZASTAVE U SRBIJI… (foto)

Dino Merlin je u subotu u Baru održao koncert povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Nakon što se tokom koncerta ogrnuo crnogorskom zastavom, našao se na meti kritika javnosti i medija u Srbiji. “Crnogorsku zastavu zagrlio, srpsku zabranio:

Dino Merlin nastupao na proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore i svojim postupkom zgrozio narod”, “Skandalozan postupak Merlina na Danu nezavisnosti CG izazvao gnjev: “Pa vi sljedeći put napunite Arenu ovom go*naru”, samo su neki od naslova srbijanskih medija.

Jedan od najpopularnijih pjevača u regiji napravio je pravi spektakl u kojem su uživale hiljade zaljubljenika u njegove pjesme iz cijele Crne Gore, ali i iz regiona, a u Srbiji su bili razočarani i ljuti što se u jednom momentu zagrnuo crnogorskom zastavom.

Kako pišu mediji u susjednoj zemlji, to ne bi bilo ništa čudno da samo nekoliko godina ranije prilikom koncerta u Beogradu nije imao izričit zahtjev da se zastava Srbije zabrani u beogradskoj Areni.

Mediji dalje navode da su organizatori beogradskog koncerta Dine Merlina 2015. godine apelovali da posjetioci sa sobom ne nose zastave jer ih neće biti moguće unijeti u dvoranu usljed detaljne kontrole osiguranja, na čemu su insistirali i u zvaničnom dopisu medijima.

Čitaj još:   Prilog TV Prva izazvao burne reakcije: CRTAJU METE ONIMA KOJI SU ISTAKLI CRNOGORSKE ZASTAVE... (foto, video)

To je, kako pišu, izazvalo veliki skandal, te je menadžment naše muzičke zvijezde danima pokušavao da se opere pred srpskom javnosti. Ovakvo ponašanje Dine Merlina na koncertu u Baru, kako dalje navode mediji u Srbiji, osuđeno je i na društvenim mrežama. Na Twitteru su se redali negativni komentari na račun muzičara.

– On se školovao u Sarajevu. “Mentori” su mu bili Hadžihafizbegović, Hadžifejzović, Silajdžić, Ganić… Šta drugo očekivati od njega. Crnogorsku zagrlio, srpsku zabranio, punite arene i dalje, naivci.

– Ovaj bi i šiptarsku zastavu ogrnuo da mu daš dovoljno para – samo su neki od komentara na ovoj društvenoj mreži.

izvor: faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more