IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vraća se “Poni”: Paprena cijena omiljenog YU bickla… (foto, video)

Proizvodnja legendarnog bicikla “Poni” počela je u Sloveniji. Koncern Gorenje otkupio je prava na proizvodnju “Poni” bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je prije više godina otišla u stečaj…

VELENJE: Slovenija, Ekonomija, vijesti, srijeda, 25. 05. 2022… 00: 30… Vraća se “Poni”: Paprena cijena omiljenog YU bickla… (foto, video)

Na nekadašnjem jugoslovenskom tržištu, popularna “ponika” koju su po italijanskoj licenci proizvodili Slovenci prodavaće se u modernizovanoj verziji, ali uz cijene za koje neki misle da su previsoke.

Bicikli će se praviti u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela biće 329 eura, dok će najskuplji “premium” model s dodatnim komponentama koštati celih 789 eura, objavili su slovenački mediji.

Distribuira ih kompanija BTC, a proizvod Fabrika Gore kolesa, u saradnji sa Gorenjem iz Velenja u čijim se pogonima i montira.

Modernizovani “Poni” pod nazivom Gor kolesa namjenjen je za sve uzraste, a kupci mogu da biraju između tri modela u 28 različitih kombinacija.

Čitaj još:   PRIJAVA ZA 100 EURA KREĆE 15. MAJA: Mali, otkrio kako se prijaviti za pomoć... (foto i video)

Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku da čekaju nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list Večer.

Kompanija najviše računa na kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

Starije generacije koje su učile su da voze bicikl upravo na ovom modelu, obradovaće se ovoj vijesti, ali ne i cijeni, koja je za većinu stanovništva previsoka…

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more