IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Šamar za Putina- USKORO NA CRNOJ LISTI sankcija prva ljubavnica Rusije i patrijarh Kiril… (foto)

Ministarstvo vanjskih poslova, nadležna Direkcija za praćenje razvoja međunarodnog prava i za restriktivne mjere u kontinuitetu radi na pripremi uvođenja u crnogorski pravni sistem novih paketa sankcija, među kojima su one koje se odnose na zabranu ulaska pojedinih državljana Ruske Federacije na teritoriju Crne Gore…

Evropska unija priprema novi paket sankcija koji podrazumijeva i zabranu ulaska na njenu teritoriju ruskom patrijarhu Kirilu, ali i Alini Kabajevoj bivšoj gimnastičarki, a koju zapadni mediji nazivaju “ljubavnicom” predsjednika Rusije Vladimira Putina.

U okviru tog paketa je i uvođenje embarga na uvoz nafte, a zvaničnici EU uvjereni su da će sve biti usaglašeno do ponedjeljka. Crna Gora još od 2014. godine prati politiku EU prema Rusiji i primjenjuje zabrane za sva ona lica koja su na sankcijama u razvijenim državama.

Ipak, prethodna klero vlada Zdravka Krivokapića nije na vrijeme reagovala pa je praktično u posljednjem momentu i na mnogo jada donijela prve odluke o uvođenju sankcija. Sada, je startovala nova Vlada, a taj posao čini se odgovornije se radi.

– Ministarstvo vanjskih poslova, nadležna Direkcija za praćenje razvoja međunarodnog prava i za restriktivne mjere u kontinuitetu radi na pripremi uvođenja u crnogorski pravni sistem novih paketa sankcija, među kojima su one koje se odnose na zabranu ulaska pojedinih državljana Ruske Federacije na teritoriju Crne Gore.

Čitaj još:   I to je moguće: Trudnoća nakon menopauze... (foto)

Konkretno, akta odnosno Predlozi novih odluka, kao i izmjene/ dopune važećih su u fazi pripreme, obzirom da prije slanja Vladi Crne Gore na usvajanje moraju proći određene unutrašnje procedure (pravne, tehničke i druge)– saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova u odgovoru na pitanja kada će biti uvedena zabranu ulaska na teritorije država članica EU gimnastičarki Alini Kalabijevoj i patrijarhu Ruske pravoslavne crkve Kirilu?

Na novom spisku sankcija, koji treba još da odobre zemlje članice Unije, ima 58 osoba, među kojima su brojni ruski vojnici, ali takođe i supruga, ćerka i sin portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Na spisku je i šef ruske agencije za nadzor telekomunikacija Roskomnadzor Andrej Lipov.Sankcije se sastoje u zabrani ulaska u EU i zamrzavanje imovine. Više od 1.000 osoba već se nalazi na crnoj listi EU.

Na listi već Putin, Lavrov, Šojgu, brojni oligarsi

Prema podacima sa sajta Ministarstva vanjskih poslova, administracija smijenjenog Zdravka Krivokapića je na crnu listu stavila nekoliko desetina osoba, a najzvučnija su imena Vladimir Putin, Sergej Lavrov i Sergej Šojgu.

Čitaj još:   BRAVO ZA SPASIOCE: Dvogodišnji dječak Mert Tatar izbavljen iz ruševina 79 sati nakon zemljotresa... (foto, video)

Na listi su i desetine oligarha kojima je takođe zabranjen ulazak u države Evropske unije.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more