IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Katastrofalno nevrijeme u Hrvatskoj: “Jezivo, padao je grad veličine krompira”, šteta ogromna, razbijeni auti, kuće… (foto, video)

SNAŽNO nevrijeme zahvatilo je poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i grad veličine grompira…

VARAŽDIN: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, ćetvrtak, 26. 05. 2022… 00: 30… Katastrofalno nevrijeme u Hrvatskoj: “Jezivo, padao je grad veličine krompira”, šteta ogromna, razbijeni auti, kuće… (foto, video)

Dijelove Hrvatske zahvatilo je u poslijepodnevnim satima najavljeno nevrijeme. Prvi su pogoršanje vremena osjetili u Zagorju, a kako javljaju stanovnici Huma na Sutli, to je područje iza 16 sati pogodio snažan grad koji je nanio ozbiljnu štetu automobilima.

– Jezivo, šta je to bilo. Strava i užas. U životu to nisam vidio, padao je grad veličine krompira. U centru općine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Općinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni. Idem sada na teren da vidim kako je u drugim dijelovima Huma na Sutli – rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša za Zagorje International.

Oštećenih automobila bilo je i u dijelovima Varaždina, a u Vinici, Sračincu, Trnovcu, Bartolovcu i drugim okolnim mjestima, grad je izazvao štete na voćnjacima i vinogradima, javljaju Varaždinske vijesti.

eMeđimurje javlja da je i u čitavom Međimurju padao grad veličine oraha.

Državni hidrometerološki zavod (DHMZ) za danas je prognozirao da se prema večeri očekuje jači razvoj oblaka, lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme. Ponajprije su izgledni u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji. Prolazno se očekuje i vjetar s jakim udarima.

Čitaj još:   SKANDAL ODVRATAN I BIJEDAN: Srbija u šoku, procurila poruka kćerke ratnog zločinca, čuvenom režiseru… (foto)

Zbog svega navedenog, DHMZ je izdao i upozorenja za cijelu centralnu Hrvatsku te priobalje u Srednjoj Dalmaciji. Za Zagrebačku i Osječku regiju izdato je narandžasto upozorenje, dok je za Karlovačku i priobalje Srednje Dalmacije izdato žuto upozorenje.

Upozorenje je građanima poslao i Hrvatski telekom.

– Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice”, stoji u poruci koju je HT uputio dijelu svojim korisnika, a za detaljnije upute upućuju građane na svoje službene stranice.

“Prošao sam rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovaj prizor je strašan”

Varaždinski župan Anđelko Stričak obišao je općinu Veliki Bukovec i objavio fotografije nastale štete.

“Tuča kakvu ovaj kraj ne pamti, između ostaloga, sami mještani kažu da se ovakvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov u općini, plastenike, staklenike, usjeve.

Čitaj još:   ANDRIJA Mandić: Postoje stvari koje su ispod nivoa komentarisanja, to je i ova knjiga Vojislava ŠEŠELJA... (foto)

Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima”, napisao je.

IZVOR Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more