IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VAHA UDARIO RUKOM O STO: “Igrači nisu znali himnu, zabranio sam izlaske, pušenje, PlayStation… (foto, video)

“Kada sam došao, atmosfera u reprezentaciji Maroka nije bila dobra. Sada postoji kult nacionalnog tima. Nismo imali nijedan problem u 40 dana Afričkog kupa nacija. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina. Uvijek ću se ovdje dobro osjećati”…

RABAT: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 26. 05. 2022… 18: 40… VAHA UDARIO RUKOM O STO: “Igrači nisu znali himnu, zabranio sam izlaske, pušenje, PlayStation… (foto, video)

Vahid Halilhodžić objavio je popis igrača Maroka za prijateljsku utakmicu protiv SAD- a te kvalifikacijske dvoboje za plasman na Afrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije.

Podsjetimo, posljednjih mjeseci govori se kako bi bosanskohercegovački stručnjak mogao otići s klupe Maroka, s kojim se plasirao na Svjetsko prvenstvo u Kataru, jer je u sukobu s igračima pa i vodstvom saveza.

Na popisu i dalje nema Hakima Ziyecha, zvijezde Chelseaja, dok je Halilhodžić vratio Noussaira Mazraouija i Aminea Harita.

Među imenima nije se našao ni napadač Ferencvaroša Ryan Mmaee. Prema izborniku, Mmaee se nije javio posljednja dva mjeseca.

“Zvao sam ga, ali nije odgovarao. Možda se javi prije SP- a”, rekao je Halilhodžić, poručivši kako nikoga nije potpuno otpisao, ali napominje da želi igrače koji će dati 101 posto i pokazati poštovanje prema nacionalnom dresu.

Čitaj još:   EVO Kome pušenje najviše šteti...

Četiri reprezentacije odveo sam na SP. Stvarno ne razumijem kritike. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato što sam ružan? Ono što je mene i moju porodicu najviše povrijedilo je skandalozna laž da sam uvrijedio Marokance”, izjavio je na konferenciji za medije koja je trajala gotovo sat vremena.

Umirovljenog marokanskog nogometaša i bivšeg pomoćnika Mustaphu Hadjija optužio je za igranje dvostruke uloge u reprezentaciji.

“Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao”, nastavio je.

“Kada sam došao, atmosfera u reprezentaciji Maroka nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan problem u 40 dana Afričkog kupa nacija. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina. Uvijek ću se ovdje dobro osjećati”, poručio je.

“Stigavši u reprezentaciju, rekao sam igračima: ‘Zar vas nije sram što ne znati himnu vlastite zemlje?’ Mnogi su je zatim naučili. Također, zabranio sam izlaske, pušenje šiše, igranje Play Stationa cijelu noć… Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni čine što žele.

Govorim da je reprezentacija svetinja. Nekima je samo Vahid Halilhodžić problem”, rekao je.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ OTVORIO KARTE: “Da smo tada krenuli u to, Crna Gora bi PLIVALA U KRVI! (foto i video)

“Dobio sam velik broj poziva menadžera. Tražili su da njihovi igrači budu pozvani u reprezentaciju. Međutim, sa mnom to tako ne ide”, naglasio je.

BONUS VIDEO: VAHID HALILHODŽIĆ O “VOLJENOM” VELEŽU

izvor Index.hr 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more